Evaluări GRATUITE pentru copiii cu afecţiuni cardiace

Evaluări GRATUITE pentru copiii cu afecţiuni cardiace
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti organizează un program de tratament chirurgical şi intervenţional pentru pacienţii cu malformaţii cardiace congenitale. Programul se desfăşoară în colaborare cu o echipă de specialişti din Statele Unite ale Americii.

Doctorul Felix Negoiţescu, medic primar chirurgie ortopedie pediatrică, a precizat faptul că sunt aşteptaţi pacienţi nu doar pentru operaţii, ci şi pentru evaluări medicale. În cazul în care cunoaşteţi copii cu probleme cardiace, îi puteţi îndruma către acest program. Evaluarea va fi una integrală şi nu va presupune niciun fel de costuri. Pacienţii eligibili pentru programul de tratament chirurgical şi intervenţional vor fi selectaţi în perioada 23 - 25 noiembrie a.c..

Datorită acestui program, copiii cu vârste între două luni şi 17 ani, care suferă de afecţiuni sau malformaţii cardiace, ar putea primi o şansă la o viaţă normală. Până acum, 18 copii cu diverse afecţiuni sau malformaţii cardiace au beneficiat de operaţii şi îngrijire din partea echipei de specialişti americani şi români. Echipa din SUA a fost prezentă în România chiar zilele trecute, când a participat la o misiune organizată în cadrul unui program susţinut de organizaţiile  Rotary România şi Rotary International, intitulat "Gift of Life International".

Părinţii din judeţul Galaţi care se confruntă cu astfel de probleme le pot solicita medicilor în evidenţa cărora se află copiii lor să îi programeze măcar pentru o evaluare. Programările se pot face la numărul de telefon 0753.301.108, între orele 9,00 şi 15,30, de luni până vineri.

La începutul anului viitor, echipa din Statele Unite ale Americii, condusă de chirurgul pediatru Rodrigo Soto, va reveni în România pentru le a oferi o şansă la o viaţă normală şi altor copilaşi cu malformaţii cardiace congenitale.

Malformaţiile cardiace congenitale (MCC) sau cardiopatiile congenitale sunt anomalii ale inimii care apar în momente diferite ale vieţii intrauterine şi pot fi diagnosticate in utero, la naştere, în copilărie sau chiar la vârstă adultă. Malformaţiile cardiace congenitale afectează 1 la sută dintre nou-născuţi. Acestea pot apărea izolat sau asociat unor altor anomaliilor de sisteme şi organe.

Citit 1904 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Noiembrie 2017 23:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.