EPIDEMIE de diabet în România

EPIDEMIE de diabet în România
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Unul din zece români suferă de diabet, alimentaţia nesănătoasă, stilul de viaţă sedentar şi creşterea în greutate fiind câteva dintre cauze. Specialiştii spun că în anul 2040 situaţia se va înrăutăţi, astfel că unul din opt adulţi români va suferi de diabet. În acest context, reprezentanţii CNAS au propus creşterea cu 20 la sută a bugetului pentru "Programul Naţional de Diabet".

Problema, notează medicii, este că jumătate din românii bolnavi de diabet nu sunt diagnosticaţi, cu toate că ţara noastră ocupă locul patru din cele 28 de ţări ale Uniunii Europene în ceea ce priveşte prevalenţa. Sumele cheltuite de stat pentru o persoană care suferă de diabet sunt cele mai mici din blocul european, respectiv 570 de dolari pe an, comparativ cu 10.000 de dolari, cât se cheltuiesc în Luxemburg.

Studiul "Percepţii şi atitudini cu privire la prevenirea, diagnosticarea şi tratarea diabetului" evidenţiază că doar 63 la sută din totalul celor diagnosticaţi cu diabet au ţinut dietă, în timp ce o proporție mult mai mică, 56 la sută, fac şi exerciţii fizice.

Citit 2751 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Noiembrie 2017 22:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.