Mișcările antivaccin trebuie să facă turul cimitirelor

Mișcările antivaccin trebuie să facă turul cimitirelor
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Comisarul european pentru sănătate, lituanianul Vytenis Andriukaitis, a subliniat "responsabilitatea morală" a oponenţilor vaccinării, pe care i-a invitat "să facă turul cimitirelor europene" şi să-i "viziteze pe copiii afectaţi de poliomielită", relatează AFP.

"Aceste mişcări antivaccinare nu ştiu ce fac, nu ştiu ce spun", a declarat comisarul european în cursul unei conferinţe de presă la Bruxelles. "Anul acesta, nişte tineri părinţi şi-au îngropat copilul mort de rujeolă", a spus el, fără a face alte precizări.

"Toţi cei care se opun vaccinurilor să meargă să viziteze această familie, să se ducă la mormântul copilului, ca să înţeleagă ce sunt pe cale să facă. Aş vrea să invit toate aceste mişcări împotriva vaccinării să facă turul cimitirelor europene, unde mai sunt încă mormintele oamenilor care au murit la începutul secolului XIX sau în secolul XVIII. Atât de mulţi tineri mureau în acele vremuri, atâţia copii, pentru că nu exista vaccinare", a insistat comisarul european, de profesie medic.

Citit 3471 ori Ultima modificare Marți, 28 Noiembrie 2017 11:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.