De ce nutriţioniştii recomandă avocado

De ce nutriţioniştii recomandă avocado
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Avocado este unul dintre cele mai sănătoase fructe, datorită conţinutului său ridicat de elemente nutritive. Ar trebui să îl mănânci zilnic, dacă îţi doreşti să te bucuri de beneficiile pe care le aduce organismului, căci este un fruct minune, spun nutriţioniştii.

În primul rând, dacă până acum încă nu ai fost prea convins să incluzi avocado în dieta ta, află că acesta este o sursă excelentă de vitamine. Printre acestea se numără: vitamina C, vitamina K, complexul de vitamine B, vitamina E, dar şi minerale precum calciu, fier, magneziu, mangan, fosfor, sodiu sau zinc. Acidul folic, conţinut în cantitate importantă în acest fruct, ajută la micşorarea riscului apariţiei bolilor de inimă sau a atacului de cord. Totodată, avocado sporeşte absorbţia betacarotenului sau a licopenului.

Îmbunătăţeşte vederea

Datorită cantităţii mari de carotenoide, dacă vei consuma avocado în fiecare zi, la micul dejun sau la masa de prânz, vederea ta va fi vizibil îmbunătăţită. Totodată, va scădea şi probabilitatea de a face cataractă sau degenerescenţă maculară. Efectul asupra vederii este asemănător cu cel pe care îl are morcovul, un alt aliment care conţine carotenoide.

Reglează nivelul colesterolului

Datorită beta-sitosterolului, un fitosterol cu o structură asemănătoare colesterolului produs de organism, acest fruct te ajută să ai o inimă sănătoasă. Acest lucru se întâmplă datorită micşorării nivelului colesterolului rău (LDL) cu 22 la sută şi al creşterii colesterolului bun cu 11 la sută.

Neutralizează radicalii liberi

Potrivit Societăţii americane pentru biologie moleculară, avocadoul este absorbit de mitocondrii, ajutând astfel organismul să neutralizeze radicalii liberi. Atunci când eşti expus unui mediu poluat, toxinele transformă oxigenul din mitocondrii în radicali liberi, distrugând astfel structura celulelor, fapt ce are numeroase consecinţe negative asupra sănătăţii.

Citit 8004 ori Ultima modificare Vineri, 01 Decembrie 2017 20:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.