Destinații exotice ieftine pentru vacanța din 2022

Destinații exotice ieftine pentru vacanța din 2022
Tbilisi, Georgia
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Obiective turistice, istorie, arome şi culori


Dacă vacanțele tale au în ele vreun iz de griji și restricții, atunci ceva trebuie schimbat urgent. Când decizi să ieşi din rutina de toate zilele și să îți oferi o pauză binemeritată, o călătorie, orice motiv de stres trebuie neapărat să rămână acasă. Iar prijile pentru cât cheltuim în vacanţă nu fac excepție.

Pentru asta, am găsit o listă de destinații exotice ieftine, asortate diferitelor luni ale verii, luând în calcul prețul unei mese, al taxiului de care ai putea avea nevoie, al nopții petrecute într-un hotel de 3 stele pentru doi adulți și doi copii și, bineînțeles, al berii locale.

Iunie – Tbilisi, Georgia

În cazul în care ești omul care își alege destinațiile de vacanță în funcție de fericirea papilelor gustative, atunci cu siguranță colorata capitală a Georgiei te va aștepta cu brațele deschise.

Tbilisi este un adevărat paradis culinar al simțurilor: porții generoase de ”khinkhali” (specialitate de chifteluțe din carne) și echivalentul georgian al pizzei, ”khackapuri”, servită la orice colț de stradă. Adaugă niște pahare bune de vin roșu delicios, specific oricărui stat post-comunist, iar apoi relaxează-te la o baie termală de la orice spa din Centrul Vechi. Ridicat în secolul al V-lea, acest oraș cu o istorie bogată a fost reconstruit de 29 de ori de-a lungul timpului, ceea ce înseamnă că vei putea descoperi un mix de influențe medievale, clasice, Art-Deco sau sovietice, la fiecare pas. Toate acestea, la care se adaugă o vreme perfectă de vară, fac din Tbilisi următoarea metropolă ce va deveni în scurt timp o destinație de vacanță favorită, conform estimărilor! Așadar, profită acum când prețurile nu au luat-o încă razna!

Iulie – Belfast, Irlanda de Nord

Indiferent dacă iei orașul Belfast la pas sau de la bordul unuia dintre taxiurile de culoare neagră, două lucruri vor fi imposibil de scăpat privirii: Liniile Păcii (zidurile ce despart cartierele catolice de cele protestante) și picturile murale comemorative. În aceeași categorie mai sus menționată intră și nenumăratele fărâme ale unei lungi istorii de construcții navale; Titanic Belfast, de exemplu, este un omagiu adus lansării uriașei nave din 1912.

Nu a apărut idee mai bună sub soarele de iulie decât un sendviș Bap tradițional cumpărat din piața St. George și servit în compania angajaților care își iau prânzul lungiți pe iarba din fața primăriei (mai ales când știi că pauza ta nu se termină odată cu sendvișul). Pentru a încheia ziua cum se cuvinte, ciocnește o halbă pe ritmuri de muzică tradițională irlandeză la Kelly’s Cellars, cel mai vechi pub din Belfast.

August – Oaxaca, Mexic

Litoralul din Mexic este celebru pentru sejururile de vacanță oferite la pachet și pentru plajele umplute de turiști. Dar dacă te vei aventura mai spre interiorul țării, spre sud-vest, vei găsi un oraș ieftin și totuși autentic și plin de viață și de surprize frumoase.

Înconjurat de munți, văi și izvoare minerale cunoscute ca Hierve el agua, Oaxaca este, de asemenea, și poarta către unul dintre cele mai faine situri arheologice ale Americii Latine, Monte Albán – un oraș ridicat de triburile native Zapoteca, cu 500 de ani î.Chr.

Revenit apoi în centrul său colonial, vei descoperi cultura fascinantă din Oaxaca, cu arhitectura barocă cu influențe dominicane, alături de buticurile parfumate de arome de ciocolată și ardei iute din piețe, servind delicioasa bucătărie mexicană.

Cu peste 150.000 de lucrători de artizanat înregistrați, Oaxaca este considerat și centrul artizanatului din Mexic. Alege-ți un breloc sculptat din lemn de la una dintre numeroasele familii care dețin mici magazine sau tarabe în zonî și apoi lasă-ți pașii purtați spre Biserica Santo Domingo de Guzmán, ideală de vizitat în timpul siestei.

Citit 3676 ori Ultima modificare Marți, 14 Iunie 2022 15:50

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.