Raportează comentariu

Patronatele din turism anunta preturi mai scazute in sudul litoralului romanesc in 2013

Federatia Patronatelor din Turism si Servicii (FPTS) si Asociatia Investitorilor in Statiunea Turistica Venus au anuntat, sambata, decizia luata in cadrul Bursei Litoral-Delta Dunarii de la Constanta, ca in sezonul viitor turistii sa beneficieze de preturi mai mici in sudul litoralului, informeaza Mediafax. Potrivit unul comunicat transmis de FPTS, pentru capetele de sezon, turistii vor plati 47 de euro pentru sase nopti de cazare, iar pentru varful de sezon, 81 de euro pentru sase nopti de cazare. Optional, turistii vor putea alege sa primeasca si trei mese pe zi timp de sase zile la pretul total de 54 de euro.

FPTR solicita Guvernului sa reduca TVA de la 24% la 9% si la serviciile de masa vandute la pachet cu cazarea, asa cum se practica in toate tarile europene. "Aceasta masura va duce la cresterea vanzarilor de pachete de servicii, extindere duratei sejurului, dezvoltarea sistemului all-inclusive, marind astfel incasarile hotelierilor si, implicit, taxele si impozitele colectate", a mai spus Raducan.

Potrivit datelor FPTR, peste 1,5 milioane de turisti romani au mers in aceasta vara pe litoralul romanesc, in crestere cu peste 15% fata de anul trecut, si au cheltuit aproximativ 270 de milioane de euro.

Numarul de turisti pe litoral in structurile clasificate a crescut cu peste 15% fata de anul trecut, de la 736.000 la aproximativ 850.000. Numarul turistilor straini a crescut si el cu 30% fata de 2011, pana la aproximativ 38.000 de persoane.

Federatia estimeaza ca numarul turistilor cazati la negru pe litoral a depasit in acest an 660.000.