Mai bine amantă decât nevastă?

Mai bine amantă decât nevastă?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ce îmbătrâneşte prima la un bărbat? Nevasta. Hop şi-aşa, nu săriţi cu gura, că fac glume (proaste) misogine. Am auzit-o aseară, la televizor, şi m-am grăbit să v-o împărtăşesc, ca un gest de consolare sau de simpatie pentru bărbaţii care se pregătesc să intre în perioada critică a lunii martie. Acum, sincer vorbind, doamnele se cam trec (fizic) primele, din cauza efortului de a avea două sau chiar trei slujbe, de a fi şi neveste şi angajate, plus mame, plus bucătărese, menajere şi restul, cu normă întreagă.

Hai să luăm un cuplu în vogă de exemplu. Oana cu Viorel Lis. Păi fostul primar o fi având el 69 de ani - cum are alt fost primar din Galaţi - dar de ani de zile de când îl ştiu şi-l văd pare neschimbat. Juri că-i viu când îl vezi. Ori că-i frate geamăn cu Fester Adams. Pe când Oana s-a rotunjit, s-a roşcăţit, i-au crescut pretenţiile şi kilogramele şi din juna blondă şi ingenuă care era începe să-şi arate vârsta şi să se potrivească tot mai mult cu al său consort Lis. Deunăzi am auzit-o recunoscând că e mai bine să fii amantă decât soţie, pentru că prima e mai respectată, mai iubită şi mai preţuită de bărbat decât cealaltă. Şi închei tot cu un banc. Într-un magazin de bijuterii, vânzătoarea îl întreabă pe clientul care priveşte uşor năuc vitrina cu obiecte preţioase: „Vă pot ajuta cu ceva? Doriţi să cumpăraţi ceva pentru soţie sau ceva mai scump…”.

P.S. Şi ca să nu se spună că iar mă uit la emisiuni nocturne ca să-i văd pe soţii Lis, o să vă spun gluma pe care am auzit-o dis-de-dimineaţă, la matinalul Antenei 1. „Dacă Viorel ia Viagra, Oana trebuie să-şi facă antitetanos. De ce? O mai fi ruginit şi Viorel Lis pe ici, pe colo”. Ha, ha, ha, ce-am mai râs. Să-mi stea cafeaua-n gât de greaţ… veselie. 

* Rochia care nu-i. Ce-mi aud urechile? Că madam Tatoiu, omniprezenţa şi omniscienţa întruchipată a posturilor tv, a purtat la petrecerea nunţii de argint o rochie vintage care dădea impresia că n-avea nimic pe dânsa. Oau! Palpitant! Sper că îşi făcuse şi freza aia cu creastă de ciocănitoare Woody...

Citit 1908 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Ianuarie 2024 23:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.