Raportează comentariu

O instanță a Tribunalului Comercial din cadrul Curții de Apel Târgu Mureș a decis, definitiv, caracterul abuziv al comisionului de acordare a creditului dintr-un contract de împrumut încheiat de un client al BCR și a dispus returnarea sumei și a dobânzilor aferente către debitor, anunță avocatul Adrian Cuculis.

„Schimbă în parte sentința apelată și constată că este abuzivă și nulă clauza cuprinsă la art. (…) din contractul de credit (…), cu privire la comisionul de acordare credit. Dispune restituirea sumei de 517 lei, reprezenând comision de acordare credit achitat de reclamantul (…), precum și dobânda legală aferentă începând cu data introducerii cererii de chemare în judecată (15.04.2014) și până la data restituirii efective. Menține în rest dispozițiile hotărârii apelate. Respinge apelul formulat de apelanta BCR SA (…). Fără cheltuieli de judecată. Definitivă. Pronunțată în ședință publică azi, 12.05.2015”, se arată în soluția instanței.

cuculis adrian„Ceea ce este mai misterios în cauzele împrumutați vs BCR S.A sau SUPORT COLECT S.R.L, recuperatorul de creanțe al BCR , este că avem desființat în mod DEFINITIV modul de calcul al dobânzii (DRV) și totuși această bancă cu precădere este printre cele mai „arogante” bănci din sistem. BCR. S.A și-a propus o tehnică de angajare a unor avocați plătiți fabulos – 7000 – 10000 de lei / dosar – pentru a-i speria pe consumatori să nu îi mai acționeze în judecată.

În realitate BCR. S.A pierde sute de procese și are de restituit banii încasați pe comisioanele abuzive și dobânzile ilegale percepute. Să nu uităm nicio clipă, banca nu va da niciun ban din propria vistierie, de fapt, ea s-a folosit de banii împrumutaților, încasați prin practici comerciale incorecte, a acordat alte credite și a generat venituri, prin urmare, restituirea de acum nu e altceva decât o revenire la o situație normală, care nu ar fi trebuit să existe de la bun inceput”, comentează decizia avocatul Adrian Cuculis.