Îl vrei pe Neagu Djuvara la Steaua?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Mă sună un amic zilele trecute: „Ah, eşti cu Oţelul în Poiana Braşov? Dar mai există echipa asta? La televizor nu se vorbeşte decât despre Steaua şi puţin despre Dinamo şi Rapid. Lua-i-ar…!” Aici trebuie să cenzurez, chiar dacă indignarea prietenului meu e totalmente justificată. Ce contează că formaţia Galaţiului este campioana României la fotbal? Doar Steaua trebuie promovată pentru un argument măcar stupid: ar fi cea mai iubită din ţară. Păi, în aceste condiţii, înseamnă că Bianca Drăguşanu e mult mai tare decât Neagu Djuvara… 

* Poate că unii fani ai echipei din Ghencea (sau de pe Naţional Arena, de când cu transhumanţa clubului păstorit de Gigi Becali) se vor întreba dacă este bun Neagu Djuvara şi pe ce post joacă. Chiar aşa – procedez ca mai toate site-urile de sport – „îl vrei pe Djuvara la Steaua”?

* Discuţiile interminabile pe marginea aducerii de arbitri străini în campionatul autohton de fotbal i-a prostit pe toţi mânuitorii de microfon. Vă dau exemple concrete din cantonamentul „oţelarilor”. Câţiva corespondenţi braşoveni ai canalelor naţionale de pâine şi circ i-au abordat pe jucătorii lui Dorinel Munteanu. „Liviu Antal, cum este în cantonament? Dar despre arbitrii străini ce zici?” sau „Aş vrea să te întreb, Marius Pena, dacă eşti de acord cu aducerea de arbitri din străinătate”. Şi fotbalul unde mai este?

* Impresarii de fotbalişti sunt utili atunci când cu adevărat reprezintă interesul sportivului, şi nu când comisionul este vioara întâi. Există un anume Traian Gherghişan care l-a transferat pe Bănel Nicoliţă în Franţa, la St. Etienne, dacă el o fi fost rotiţa importantă în această mutare (nu ştiu şi nici nu mă dau de ceasul morţii să aflu). Profitând de forma excelentă a fostului stelist, Gherghişan a ieşit zilele trecute în presă cu următoarea cugetare: „La vară trebuie să discutăm foarte serios cu cei de la Saint-Etienne dacă Bănel o ţine tot aşa. Dorinţa lui este să plece în Anglia. Acesta este modelul din fotbalul francez, ca jucătorii buni să plece în Premier League. Cu siguranţă vor veni şi oferte din Anglia de la locul 10 în sus!” Aţi simţit izul de românism din discurs? „Să discutăm serios dacă o ţine tot aşa.” Deci, când a fost dus acolo, a fost ceva la mişto, nu se aştepta nimeni să confirme, nu? Păi, dacă n-o mai ţine tot aşa, să şi-l ia înapoi, în ţară! Aşa ar fi normal.

Citit 10691 ori Ultima modificare Duminică, 22 Ianuarie 2012 13:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.