Concurs de cultură generală cu participare selectă

Concurs de cultură generală cu participare selectă
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Cel mai important concurs de cultură generală organizat în zona de sud-est a României se va desfăşura anul acesta pe 16 aprilie. "Open Galaţi" a ajuns la ediţia a IV-a şi va avea loc sâmbătă, de la ora 11,00, la Versus Pub, local situat pe strada Brăilei nr. 41. Competiţia are două secţiuni distincte, una individuală şi alta pe echipe de câte trei membri.

Participarea de anul acesta se anunţă una de top, fiind deja înscrişi câţiva dintre cei mai buni quizzeri din România, campioni naţionali şi componenţi ai echipei naţionale. Înscrierea în concurs se poate face pe pagina de Facebook a evenimentului (https://www.facebook.com/events/1242796862796045).

Pentru cei mai puţin familiarizaţi cu astfel de concursuri, să precizăm că fiecare secţiune cuprinde 120 de întrebări, la care participanţii trebuie să răspundă într-un interval de 70 de minute. Cele opt domenii standard, fiecare având repartizate câte 15 întrebări, sunt: Cultură, Ştiinţe, Media, Sport, Istorie, Lifestyle, Divertisment şi Geografie. Mai trebuie spus că la acest tip de concursuri nu există variante ajutătoare de răspuns, aşa cum se întâmplă în emisiunile televizate asemănătoare, astfel că dificultatea este mult mai mare.

Organizatorul "Open Galaţi" este grupul Game of Trivia, iar realizatorii întrebărilor de sâmbătă sunt doi dintre cei mai valoroşi quizzeri locali, Mihai Frunză şi Emil Chifor. Pentru cei interesaţi de astfel de concursuri, trebuie spus că la Galaţi se organizează săptămânal întreceri de cultură generală, în fiecare zi de joi, de la ora 19,00, în Daily Pub.

Sâmbătă, după concursul de cultură generală, la Versus, va avea loc, de la ora 19,00, un concert al formaţiei Green Ties, trupă condusă de gălăţeanul George Sărluceanu şi aflată într-un turneu naţional de promovare a Festivalului "Water Fest Ceahlău 2022".

Citit 1866 ori Ultima modificare Duminică, 20 August 2023 09:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.