Cine va conduce Teatrul Muzical: Un teolog uns director la french cancan?

Cine va conduce Teatrul Muzical: Un teolog uns director la french cancan?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Pentru a numi directorul interimar Teatrului Muzical primarul Dumitru Nicolae se va consulta cu I.P.S. Casian * Ce legătură are instituţia de cultură cu Arhiepiscopia?! * Nicolae l-ar prefera director interimar pe maestrul de cor şi teologul Dan Eugen Drăgoi, pe motiv că „e un om cu frica lui Dumnezeu” * În loc să se consulte cu aleşii locali, edilul urbei preferă „binecuvântarea” arhiepiscopului * Artiştii sunt bulversaţi şi vorbesc pe la colţuri că Drăgoi este „prelungirea mâinii lui Florin Melinte”, fostul manager al Muzicalului şi că maestrul de cor a întocmit referatele şi rapoartele pe baza cărora ex-directorul i-a sancţionat şi le-a făcut viaţa şi arta un calvar *

Balerinele Teatrului Muzical ar putea dansa numai cu basma pe cap şi fuste lungi până la podea, dansatoarele de cancan vor bate mătănii la liturghii, iar corul şi soliştii Teatrului Muzical „Nae Leonard” o vor ţine doar în pricesne şi cântări duhovniceşti. Aşa ceva n-ar fi deloc de mirare din moment ce directorul interimar al Teatrului Muzical va fi decis de primar cu binecuvântarea I.P.S. Casian, Arhiepiscopul „Dunării de Jos”. Uimitor! În loc să întrebe Consiliul Local al municipiului Galaţi cine ar fi mai potrivit să preia frâiele greu-încercatului Teatru Muzical din Galaţi, primarul Dumitru Nicolae preferă să se consulte cu I.P.S. Casian, arhiepiscopul Dunării de Jos şi cu binecuvântarea lui să-l ungă pe directorul interimar.  

Şoc!

De la 1 decembrie, Teatrul Muzical „Nae Leonard” nu mai are director după ce demisia lui Florin Melinte a intrat în vigoare. Aşa cum am mai scris, potrivit surselor noastre, trei persoane erau în cărţi pentru a ocupa funcţia de director interimar la Teatrul Muzical: maestrul de cor Eugen Dan Drăgoi, dirijorul Sorin Oancea şi decanul Facultăţii de Arte, Teodor Niţă. Contactat telefonic, primarul Dumitru Nicolae ne-a declarat ieri că, obligatoriu, în această săptămână, va lua o decizie privind conducerea instituţiei de cultură. „O să împuternicesc pe cineva după ce vorbesc luni cu Înalt Prea Sfinţitul Părinte Casian, pentru că am nevoie de un sfat de la el. Cel pe care vreau să-l pun are şi la Arhiepiscopie ceva activitate, mai este şi profesor la Seminarul Teologic şi să văd dacă pot să-l pun. E vorba de domnul Eugen Dan Drăgoi. Vreau un om cu frica lui Dumnezeu şi dânsul este o autoritate!”, ne-a declarat primarul Dumitru Nicolae.

Ne întoarcem în Evul Mediu?

Fiu de preot, Eugen Dan Drăgoi a absolvit Seminarul Teologic din Galaţi iar la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti a urmat două specializări - Dirijat şi Pedagogie-Muzică bizantină. Este maestru de cor la Teatrul Muzical „N.Leonard”, profesor de muzică la Seminarul Teologic „Sf.Apostol Andrei”, dirijor al Corului Catedralei, compozitor, şi predă Muzica Bizantină la Facultatea de Arte din Galaţi. În discuţia telefonică pe care am avut-o, primarul Dumitru Nicolae se dovedea mai preocupat să nu încurce treburile şi activităţile Arhiepiscopiei şi Seminarului decât dacă Eugen Dan Drăgoi este cea mai potrivită numire pentru Teatrul Muzical, care nu e totuşi o instituţie ecumenică! Dimpotrivă, e cât se poate de laică. Bizar este şi că Nicolae preferă să primească „binecuvântarea” arhiepiscopului, dar trece falnic, fără păs, peste părerea şi votul Consiliului Local, singura autoritate mandatată prin lege să numească directorii, interimari sau nu, la instituţiile pubice de cultură! Primarul nu a suflat un cuvânt despre un director decis de către Consiliul Local. Situaţia nu e deloc de mirare dacă avem în vedere că la finalul Alegoriei „Sfântului Apostol Andrei”, de pe 30 noiembrie, spre stupoarea actorilor de la Muzical, IPS Casian i-a mulţumit pentru organizarea evenimentului „directorului interimar al Teatrului Muzical, Eugen Dan Drăgoi”.

Iar în butoiul cu pulbere!

Sătui de minciuni şi de baliverne, artiştii şi salariaţii Muzicalului se simt din nou în butoiul cu pulbere. După cum am aflat pe surse, mulţi dintre artişti îl consideră pe Drăgoi “prelungirea mâinii lui Florin Melinte”. Mulţi dintre ei nu pot uita că rapoartele şi referatele pe baza cărora unii au primit sancţiuni abusive, umilinţe, iar alţii au fost daţi afară în mod absurd au fost întocmite la cererea lui Melinte, de către Eugen Dan Drăgoi, situaţie deloc „duhovnicească”!   

Una peste alta, se pare că „Poveştile terifiante la Teatrul Muzical”, serialul publicat de cotidianul „Viaţa liberă” sunt departe de a se fi încheiat, ci ar putea intra într-un nou „sezon”. Unul în care, potrivit citatului „Secolul XXI va fi religios, sau nu va fi deloc” arhiereul locului va unge şi binecuvânta pe cel care va fi prima vioară la Muzical „Nae Leonard”.

Citit 11970 ori Ultima modificare Duminică, 04 Decembrie 2011 19:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.