Moroianu versus Strungă: Cine va conduce Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii?

Moroianu versus Strungă: Cine va conduce Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Astăzi, la prânz, are loc interviul (proba orală) din cadrul concursului pentru ocuparea postului de manager al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” pentru următorii trei ani. Cei doi contracandidaţi sunt actuala directoare, Camelia Moroianu şi Emil Strungă.

O ingineră şi un fizician

Camelia Moroianu ocupă această funcţie de opt ani. Este de profesie ingineră şi a lucrat, până în 2004, la Direcţia Tehnică a ICMRS. Din 2002 şi până în toamna anului trecut a fost membră PDL, după care a trecut la PNL. Emil Strungă este membru PNL din 1990. A avut trei mandate de consilier judeţean, între 1992 şi 2004, şi un mandat de deputat în Parlamentul României, din 2004 până în 2008. Este fizician, a lucrat la Spitalul Judeţean, a fost profesor la universitate şi în prezent predă Biofizică la Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila”.
I-am întrebat pe fiecare dintre cei doi cu ce gânduri participă la examen şi ce vor face dacă vor primi mandatul: „Îmi doresc să-mi pot continua activitatea începută acum opt ani, să văd proiectele mari duse la bun sfârşit – Parcul Zoologic de la Gârboavele, care mai necesită derularea a încă două etape până când va putea deveni un parc european - şi proiectul serelor, care necesită şi o finanţare europeană. De asemenea, trebuie demarată şi amenajarea expoziţiei permanente a instituţiei, care va avea ca tematică zonele umede şi va fi bazată pe 3D, pe IT, sunet şi mişcare”, afirmă Camelia Moroianu.
Emil Strungă ne-a declarat că, fiind pasionat de astrofizică, a avut, începând din 2008 o bună colaborare cu Planetariul şi Observatorul astronomic. „În 1993, când regretatul Răsvan Angheluţă a pus bazele Complexului Muzeal, eu eram consilier judeţean. Apoi, ca profesor de Biofizică la Şcoala Postliceală Sanitară, am organizat activităţi şi simpozioane în sala Auditorium. Particip la acest concurs din dorinţa de a face ceva util pentru instituţie şi pentru gălăţeni. Voi pune în mişcare toate pârghiile - guvernamentale, euroregionale şi bineînţeles, judeţene pentru a putea redeschide gălăţenilor apetitul pentru cultura care, în vreme de criză, suferă”.

Citit 7150 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Ianuarie 2013 17:35

15 comentarii

 • postat de io
  Sâmbătă, 12 Ianuarie 2013 12:57
  Slava Domnului! Sa plece pdl-ista!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ducu T.
  Vineri, 11 Ianuarie 2013 09:12
  Sunt convins ca schimbarea pe care ne-am dorit-o cu totii ne va aduce, in toate domeniile, oamenii potriviti la locurile potrivite... sper sa iesim din haosul provocat de guvernarea celor din PDL... ii doresc domnului Strunga bafta multa si putere de munca pentru a face din Complexul Muzeal de Stiintele Naturii un obiectiv de interes national!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Mihail
  Joi, 10 Ianuarie 2013 19:59
  Ai sustinere politica ,ai acces la tot ce-ti permit muschii tai!!!Ce sa ne facem iluzii,cine are sustinere politica solida castiga!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de lex
  Joi, 10 Ianuarie 2013 17:25
  din cv-ul lui strunga, omul pare cu picioarele pe pamant, nu aerian ca altii. cred ca experienta lui in stiintele exacte o sa aduca un aer nou in institutie.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Compătimitorul lui Strungă
  Joi, 10 Ianuarie 2013 17:23
  Familia lu domnu Strungă. Nu mai postați comentarii. Lăsați omul să-și vadă de pasiuni astronomice și nu-l mai împingeți director la Muzeu. Când o să facă, și una, și alta? Să se ocupe de explozibili, de fizică, de științele exacte etc, care nu au legătură cu Grădina Botanică. Ce vreți să-l omorâți, săracul?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Superman
  Joi, 10 Ianuarie 2013 15:41
  Am incredere ca Domnul Strunga va aduce unele schimbari in bine la Complexul Muzeal de Stiintele Naturii ,,Rasvan Angheluta '' Galati.
  0
  0
  Raportează
 • postat de optimistul
  Joi, 10 Ianuarie 2013 15:31
  Dl Strunga, este o persoana care vrea sa dezvolte stiinta in Romania.Ii doresc mult succes!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Enache T
  Joi, 10 Ianuarie 2013 14:33
  Domnul Strunga este un om serios, este pasionat de astronomie si merita sa castige acest concurs.
  Multa bafta!
  Enache T
  0
  0
  Raportează
 • postat de Teodorescu Ion sahist
  Joi, 10 Ianuarie 2013 13:57
  CATI DINTRE GALATENI STIU CA DOMNUL EMIL STRUNGA ARE3 MANDATE DE CONSILIER JUDETEAN IN SPATE, UN MANDAT DE DEPUTAT DE 4 ANI, UN PROIECT DE LEGE A MATERIALELOR EXPLOZIVE, PETARDE, CARE S-A APLICAT PE INTREAGA TARA SI A REDUS CONSIDERABIL ACCIDENTELE, ARE UN PROIECT DE LEGE APROBAT SI PUS IN FUNCTIUNE CU PRIVIRE LA FORMAREA COMUNEI SUHURLUI,JUD.GALATI FAPT CARE A READUS LA VIATA JUMATATE DIN COMUNA REDIU? CATI DINTRE NOI GALATENII CUNOSC FAPTUL CA ACEST DOMN PREDA CA PROFESOR FIZICA? E UN OM CORECT SI LOIAL CARE SE TINE DE CUVANT, CARE INTELEGE FENOMENUL NUMIT FIZICA SI NU INTELEG DE CE TREBUIE INJURAT UN OM AL STIINTELOR EXACTE CARE E CEL MAI POTRIVIT PENTRU DIRECTOR LA GRADINA BOTANICA.
  0
  0
  Raportează
 • postat de marian
  Joi, 10 Ianuarie 2013 13:29
  Ce cauta STRUNGA , sa-si vada de pensia lui ,
  0
  0
  Raportează
 • postat de opinia publica
  Joi, 10 Ianuarie 2013 11:04
  Maria, ai dreptate, dar functiile de conducere de la institutiile publice trebuie sa fie sustinute si politic. Altfel, ar fi cam greu sa poti obtine finantari guvernamentale sau de la U.E., pentru proiectele de anvergura. Acum, chiar nu depinde ce varsta are viitorul manager ci care e viziunea acestuia despre ce trebuie sa insemne cultura, educatia, stiinta si cum sa le aduca mai aproape de noi si de copiii nostri. Si mai e ceva: succesiunea persoanelor care ocupa posturile de conducere e un lucru sanatos si impiedica formarea unor retele bine organizate de sifonare a banului public. Mie, cel putin, mi se pare anacronic si neproductiv ca o persoana sa ramana mai mult de 3-4 ani pe o astfel de functie. A trecut vremea cand directorii erau “sudati” de scaun cu zecile de ani. Sau asa cred.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Dan
  Joi, 10 Ianuarie 2013 09:31
  Sper sa fie schimbata scarba aia de Camelia Moroianu si sa fie numit un om serios!
  0
  0
  Raportează
 • postat de maria
  Joi, 10 Ianuarie 2013 09:20
  Fostului deputat ce-i mai trebuie ca are pensie de parlamentar.?
  Azi nu poti sa accezi la o functie decat daca ai o spurcaciune de partid in spate. Asta e realitatea.
  0
  0
  Raportează
 • postat de dan
  Joi, 10 Ianuarie 2013 08:15
  ..." Particip la acest concurs din dorinţa de a face ceva util pentru instituţie şi pentru gălăţeni."
  Bai nesimtitilor, golanilor ordinari, cine sa va mai creada, politruci de doi bani ce sunteti? Adica in tot orasul asta nu se gasea cineva mai competent decat niste jigodii puse politic, pe carnet si sustinere de partid? Valabil pentru absolut toate institutiile si deconcentratele statului, unde politizarea este continuata de astia aflati acum la ciolan, la fel ca predecesorii lor. Gunoaie si scursuri de la un capat la altul.
  0
  0
  Raportează
 • postat de gălățeanu
  Joi, 10 Ianuarie 2013 06:32
  O nouă numire politică?
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.