Festivalul-concurs „Pianul fermecat” revine la Centrul Cultural „Dunărea de Jos” (VIDEO)

Festivalul-concurs „Pianul fermecat” revine la Centrul Cultural „Dunărea de Jos” (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Concursul Internațional de Interpretare Pianistică „Pianul fermecat” organizat de doamna Capră Angelica, profesoară de pian la Centrul Cultural „Dunărea de Jos” Galați, având ca parteneri Inspectoratul Școlar Județean și Arhiepiscopia „Dunării de Jos”, va avea loc pe 25 mai în sala de spectacole a instituției, recent inaugurată.

Ajuns la cea de-a VII-a ediție, concursul este destinat celor care studiază pianul în școli populare de arte, licee și grădinițe de specialitate, centre culturale, finanţate atât public, cât şi privat. Pe pagina de facebook a Centrului Cultural, găsiţi toate detaliile referitoare la înscriere.

„Este evenimentul nostru, al Centrului Cultural «Dunărea de Jos» din Galați și ne bucurăm să avem alături de noi copii talentați din țară și din străinătate care ne vor încânta cu muzica de pian. Este deja o tradiție la Centrul Cultural din Galați organizarea acestui eveniment muzical, ajuns în 2024 la cea de-a șaptea ediție. Copiii vor primi premii în bani și vor fi răsplătiți pentru participare cu mici cadouri, care îi vor stimula în studiul pianului și îi vor face dornici să meargă și la alte concursuri”, ne-a povestit profesoara Capră Angelica. Aceasta ne-a vorbit și despre jurații de la „Pianul fermecat”, cei care vor avea o misiune foarte grea, de a stabili câștigătorii.

Președintele juriului va fi Piro Gaqi, lector universitar doctor la Universitatea „Dunărea de Jos”, iar membri, Roxana Tăutu Boboc,  profesoară de pian la Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatti” București, şi Anca Sandu, profesoară de pian la Colegiul Național de Muzică „George Enescu” București. Pe lângă misiunea de notare a prestației artistice a concurenților, jurații vor susține, înainte de festivitatea de premiere, și un recital, intitulat „Armonii de primăvară”. Piro Gaqi o va acompania la pian pe soprana Anca Sandu, iar Roxana Boboc Tăutu va cânta împreună cu cele două fiice ale sale. Una dintre fete va cânta la pian împreună cu mama sa, la patru mâini, în timp ce cealaltă va cânta la flaut și va fi acompaniată la pian de mama sa. Festivitatea de premiere va avea loc tot pe 25 mai, începând cu ora 18,00.

Media

pnl3
Citit 1235 ori Ultima modificare Joi, 16 Mai 2024 18:50

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro