Fundația "Inimă de Copil", la o campanie de strângere de fonduri

Fundația "Inimă de Copil", la o campanie de strângere de fonduri
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Fundația "Inimă de Copil" participă și anul acesta la una dintre cele mai inedite campanii de strângere de fonduri din țară, Swimathon București. La fel ca la precedentele ediții, fundaţia gălăţeană va promova unul dintre cele mai importante proiecte ale sale, "Un sat, un copil", sloganul din acest an fiind "Învăț pentru viitorul meu!".

Cu ajutorul Swimathon 2024, fundaţia îşi propune să strângă o parte din fondurile necesare continuării programului său de burse pentru copii și tineri. Anul trecut, "Inimă de Copil" a strâns aproape 35.000 de lei, bani care au susținut o parte din burse în cea de-a doua jumătate a anului. Bursa oferită de fundaţie pentru un copil/tânăr este de 600 lei/lună. În acest moment, în program sunt 31 de elevi, liceeni și studenți, cu vârste cuprinse între 14 şi 23 ani. Proiectul "Un sat, un copil" împlinește în 2024 zece ani. Anual, din 2014, fundaţia a oferit 40-56 de burse pentru copiii cu rezultate deosebite la învățătură care provin din familii cu posibilități materiale reduse, din peste 25 de sate, pentru a-şi putea continua școala și pentru a ajunge la licee și facultăți.

"Sărăcia la sat este de trei ori mai răspândită decât în zonele urbane. Familiile fac mult mai greu față cheltuielilor zilnice și, astfel, completarea educației copiilor și împlinirea potențialului lor maxim sunt foarte mult limitate. Este motivul pentru care acest proiect drag nouă funcționează cu succes de zece ani: le oferim tinerilor care iubesc școala șansa de a ajunge la un nivel la care, de cele mai multe ori, nici nu își permit să viseze", a declarat Anna Burtea, președinta Fundației "Inimă de Copil".

Citit 866 ori Ultima modificare Luni, 29 Aprilie 2024 11:24

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro