Pompierii caută să-și umple golurile din sistem cu civili

Pompierii caută să-și umple golurile din sistem cu civili
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Cinci posturi vacante, dintre care trei de ofițer, sunt scoase la concurs de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Galați, din sursă externă

Instituția, afectată și ea de trecerile masive în rezervă din ultima perioadă, nu are altă variantă imediată de a suplini golurile. Concomitent, gălățenii civili care vor o carieră în domeniu sunt îndemnați să se înscrie la școala de subofițeri, pentru a susține admiterea și școlarizarea necesare intrării în profesie.

Structurile de inspecție, avizare, autorizare, control și prevenire au fost afectate de trecerea în rezervă a cadrelor, care, imediat ce au îndeplinit condițiile obligatorii de vârstă și vechime, au preferat să iasă din sistem înainte ca noile reglementări privind pensionarea să le pună bețe în roate. Astfel, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Galați are nevoie de cinci civili care, în condițiile în care îndeplinesc cerințele legale, să poată acoperi necesarul de cadre. Trei posturi de ofițer sunt scoase la concurs la Inspecția de Prevenire - Avizare-Autorizare, Inspecția de Prevenire - Control și activități preventive și la Serviciul Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților. Două posturi de subofițer sunt disponibile la serviciul Resurse Umane și, respectiv, la Inspecția de prevenire - Control și activități preventive. Data-limită de depunere a dosarelor complete este 15 mai 2024.

Pentru orice fel de detalii suplimentare, doritorii pot accesa linkul https://www.isujgalati.ro/anunturi-cariera sau pot contacta direct ISU Galați, la numerele de telefon 0236.460.441, 0236.460.142, interior 27129, 0749.209.253, de luni până vineri, în intervalul orar 8,00-16,00.

Sute de locuri, la școală

Tot până la jumătatea lunii viitoare, respectiv până pe 14 mai, tinerii care vor să devină pompieri au șansa să se înscrie și să participe la concursul de admitere la Școala de Subofițeri "Pavel Zăgănescu" de la Boldești (județul Prahova). 275 de locuri sunt disponibile pentru specializarea subofițeri de pompieri și protecție civilă și 25, la subofițeri administrativi. Cererile de înscriere se vor transmite exclusiv online, prin adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Detaliile legate de înscriere, condiții și probele de concurs pot fi aflate accesând site-ul https://www.isujgalati.ro/anunturi-cariera sau site-ul Școlii de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă "Pavel Zăgănescu" Boldești, http://scoaladepompieri.ro/admitere.

Citit 3850 ori Ultima modificare Luni, 29 Aprilie 2024 08:38

1 comentariu

  • postat de Adrian
    Luni, 29 Aprilie 2024 12:02
    89.39.81.***
    Sa faci ofiteri din oameni luati de pe stradă cu 0 experienta in sistem denota ca nu e o meserie atat de speciala dupa cum se lauda ei cand poarta pompos acele haine cu fireturi...sa nu poti tu sa scolarizezi niste oameni arata in ce stadiu e statul si institutiile sale
    0
    8

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro