Apel umanitar - Are nevoie urgentă de o operație

Apel umanitar - Are nevoie urgentă de o operație
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un bărbat în vârstă de 31 de ani are nevoie urgentă de o operaţie de extirpare de rinichi, după ce, în urmă cu un an, a fost victima unei agresiuni. Panait Morun este din comuna gălăţeană Piscu şi s-a adresat redacţiei ziarului nostru, după ce a eliminat toate posibilităţile de a obţine ajutor pentru operaţie.

Despre cazul său ziarul nostru a scris în urmă cu aproximativ un an, atunci când vă informam că Panait Morun a fost bătut şi înjunghiat de un consătean, în timp ce se întorceau de la o vânătoare de iepuri. În urma acestui incident bărbatul a fost transportat de urgenţă la spital, unde medicii au constatat că lama cuţitului îi atinsese rinichiul drept şi îi despicase splina. Din acest motiv, Panait Morun a fost supus în aceeaşi zi unei intervenţii chirurgicale, care a vizat scoaterea splinei. Medicii i-au spus atunci că urmează să vadă cum va evolua rana cauzată la rinichiul stâng, înainte de a hotărî dacă i-l vor scoate sau nu. Doar că jumătate de an mai târziu starea rinichiului afectat de lovitură se deteriorase, motiv pentru care medicii au decis că o operaţie de extirpare a acestui organ este singurul lucru care mai poate fi făcut.

Operaţie amânată de peste trei luni

Cu toate că trebuia să fie operat încă de la începutul lunii octombrie, Panait Morun nu are bani pentru operaţie. Din cauza complexităţii pe care o presupune această intervenţie chirurgicală, ea nu poate fi făcută în Galaţi, pacientul fiind nevoit să se deplaseze la Bucureşti. În acest caz avem de-a face cu o urgenţă, fiecare zi de întârziere putându-i afecta bărbatului şi celălalt rinichi.

Familia trăieşte doar din banii mamei

Bărbatul trăieşte alături de cei cinci fraţi mai mici şi de mama sa, singura sursă de venit a familiei fiind pensia femeii. Din cauza lipsei splinei şi a nefuncţionării unuia dintre rinichi orice efort este deosebit de obositor. Singura activitate pe care Panait Morun o mai poate face pentru a-şi plăti medicamentele de pe reţeta lunară este împletitul măturilor, care însă nu-i oferă o sursă prea consistentă de venit.

Agresorul se află în arest, procesul stagnează

Cel care l-a înjunghiat pe Panait Morun a fost pus sub acuzare imediat pentru tentativă de omor, însă abia cu puţin timp în urmă el a putut fi reţinut şi închis pentru executarea pedepsei, deoarece a fugit din ţară imediat ce a comis fapta.

Pentru că procesul intentat împotriva agresorului este în curs de desfăşurare, victima nu mai poate spera că va primi despăgubiri de la acesta pentru operaţie, în timp util.

Bărbatul are nevoie de bani pentru a-şi plăti contribuţiile din ultimele şase luni, la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate din Galaţi, sumă care se ridică la aproximativ 300 de lei şi pentru acoperirea cheltuielilor de transport, a materialelor sanitare şi a medicamentelor. Valoarea cheltuielilor se ridică la aproximativ 1000 de lei.

Cei care doresc şi care au posibilitatea să-l ajute pe Panait Morun sunt aşteptaţi la redacţie.

Citit 3935 ori Ultima modificare Duminică, 25 Iunie 2023 06:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.