Rata locurilor de muncă vacante
Foto: Monica Zanet

Rata locurilor de muncă vacante
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Rata locurilor de muncă vacante în ultimul trimestru al anului trecut a fost de 1,9 la sută în zona euro şi de 1,8 la sută în Uniunea Europeană, cele mai mici valori ale acesteia înregistrându-se în Grecia (0,5 la sută) şi Bulgaria, Spania, Polonia, România şi Slovacia (toate cu 0,7 la sută), arată datele publicate oficiul european de statistică - Eurostat.

La polul opus, statele membre cu cea mai ridicată rată a locurilor de muncă vacante în ultimul trimestru al anului trecut au fost: Cehia (5 la sută), Germania (3 la sută) şi Belgia (2,9 la sută).

Comparativ cu situaţia din ultimul trimestru din 2019, rata locurilor de muncă vacante a scăzut în 23 de state membre, inclusiv în România, de la 1 la sută în trimetrul patru 2019 până la 0,7 la sută în trimestrul patru 2020.

Rata locurilor de muncă vacante reprezintă raportul dintre numărul mediu al locurilor de muncă vacante şi numărul mediu total al locurilor de muncă (ocupate şi vacante, exclusiv cele blocate sau destinate numai promovării în interiorul întreprinderii sau instituţiei), exprimat procentual.

Citit 2307 ori Ultima modificare Luni, 22 Martie 2021 01:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.