Gălățenii au mai bifat o bursă a locurilor de muncă

Gălățenii au mai bifat o bursă a locurilor de muncă
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Câteva sute de gălățeni s-au perindat, pe durata a aproximativ trei ore, la Bursa generală a locurilor de muncă, organizată de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) în municipiile Galați și Tecuci. La Galați, bursa s-a desfășurat în holul Facultății de Inginerie.

A fost una dintre cele mai sărăcăcioase ediții din ultimii ani, și nu numai prin prisma faptului că anul acesta nu au mai venit angajatori precum șantierele navale din Galați și Mangalia, Arabesque sau Ministerul Apărării Naționale. Din cele 560 de firme contactate, nu au participat decât 41 (27 în Galați și 14 în Tecuci), care au oferit 503 locuri vacante (388 în Galați și 115 în Tecuci). Numai 42 dintre aceste posturi erau destinate persoanelor cu studii superioare.

Domeniile de activitate în care s-au oferit cele mai numeroase posturi au fost industria alimentară (87 de locuri) și metalurgică (63), arhitectură și inginerie (51), restaurante și alte servicii de alimentație (40), industria construcțiilor metalice (36), comerț (28), lucrări de geniu civil (26), fabricare articole de îmbrăcăminte ((24 de locuri). Principalele ocupații solicitate au fost cele de: lucrător comercial (42), muncitor necalificat (22), tubulator naval (22), confecționer textile (20), electrician nave (20), lăcătuș confecții metalice (17), lăcătuș mecanic (17), operator calculator electronic și rețele (15 locuri).

Niciunul dintre gălățenii prezenți la bursă nu a fost angajat pe loc. În schimb, au fost selectate pentru angajare 155 de persoane în Galați și 27 la Tecuci. În condițiile în care numărul oficial al șomerilor gălățeni trece de 8.600, probabil că s-ar fi impus un interes mai mare, atât din partea firmelor, cât și a celor interesați să muncească.

pnl3
Citit 1660 ori Ultima modificare Sâmbătă, 18 Mai 2024 11:40

1 comentariu

  • postat de ...si ce este de mirare..??
    Sâmbătă, 18 Mai 2024 13:56
    194.34.105.***
    asa este in tinutul PSD-ului !!?....unde nici iarba nu mai creste ?!!!
    2
    29

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro