Monedă din argint dedicată violonistului Ion Voicu

Monedă din argint dedicată violonistului Ion Voicu
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Banca Naţională a României (BNR) va lansa în circuitul numismatic, începând de luni, 21 august, o monedă din argint cu tema "100 de ani de la naşterea lui Ion Voicu", conform unui comunicat al Băncii Centrale.

Aversul monedei prezintă, printre altele, un disc şi braţul unui pick-up, valoarea nominală "10 Lei", stema României şi anul de emisiune "2023". Reversul monedei îl prezintă pe Ion Voicu cântând la vioară şi anii între care a trăit acesta: 1923-1997.

Monedele din argint vor fi ambalate în capsule speciale şi vor fi însoţite de broşuri de prezentare şi certificate de autenticitate. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central. Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 de piese. Preţul de vânzare pentru moneda din argint este de 470 de lei, exclusiv TVA, inclusiv broşura de prezentare şi certificatul de autenticitate.

Monedele din argint cu tema "100 de ani de la naşterea lui Ion Voicu" au putere circulatorie pe teritoriul României. Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale BNR.

Citit 476 ori Ultima modificare Luni, 21 August 2023 10:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.