Sindicaliști gălățeni din Damen, la mitingul BNS din Capitală

Sindicaliști gălățeni din Damen, la mitingul BNS din Capitală
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Aproximativ 2.000 de sindicaliști din țară au participat, luni, la mitingul organizat de Blocul Național Sindical în Piața Victoriei din București, împotriva fiscalizării ridicate a muncii în România. Printre participanții la protest s-a numărat și un grup destul de consistent al Sindicatului Liber al salariaților din Șantierul Naval Damen Galați.

„Astăzi avem o situație urâtă pentru cei care intră în categoria socială a salariaților. Noi suntem cei care suportăm cele mai mari biruri. Lucrul acesta trebuie să se oprească. De ce facem acest protest şi de ce începem această campanie? Pentru că vrem ca anul acesta, când oamenii vor vota, să voteze în cunoștință de cauză. Nu vrem să ne mai trezim în campania electorală cu mesaje de genul: "Vă promitem că o să creștem salariile", "O să creștem pensiile", "O să facem nu știu ce alte drăcovenii". Înainte de toate vor trebui să explice de unde acești bani, iar bani nu vin decât din sistemul de taxe şi de impozite. Dacă vor veni din nou să impoziteze suplimentar munca, vom avea o problemă şi vor avea o problemă mai mare cu noi”, a declarat liderul BNS, Dumitru Costin.

Sindicaliștii au plecat apoi în marș, către Ministerul Economiei, Ministerul Muncii şi Ministerul Finanțelor, unde o delegație a lor a fost primită la consultări de către o echipă condusă de secretarul de stat Daniela Pescaru.

Delegația BNS a solicitat echipei Ministerului Finanțelor măsuri privind reducerea fiscalității pe muncă și demararea de urgență a unei reforme fiscale, în care să fie implicate și consultate inclusiv sindicatele și patronatele. Sindicaliștii au transmis și îngrijorările cu care se confruntă confederația în ceea ce privește creșterea datoriei publice și în ceea ce privește posibilele semnale din spațiul public legate de stabilirea unor viitoare cote pentru impozitele pe venit/ impozitare progresivă, și a anunțat că a solicitat guvernului un raport de informare privind nivelul redevențelor percepute de Executiv.

Citit 2347 ori Ultima modificare Marți, 14 Mai 2024 21:15

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro