Angajat al unui politician, arestat pentru spionaj

Angajat al unui politician, arestat pentru spionaj
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Un angajat al unui politician membru al Alternativei pentru Germania (AfD) a fost arestat în oraşul Dresda, pentru presupus spionaj în favoarea Chinei, relatează Reuters, DPA şi AFP. Angajatul, identificat drept Jian G., a lucrat ca asistent al candidatului principal al AfD (formaţiune de dreapta radicală) la alegerile europarlamentare, Maximilian Krah, şi a locuit la Bruxelles şi Dresda.

''El este acuzat într-un caz foarte grav de lucru pentru un serviciu secret extern'', indică o declaraţie a Parchetului german. Anchetatorii bănuiesc că suspectul a transmis Ministerului Securităţii de Stat al Chinei (MSS) informaţii despre negocieri şi decizii din Parlamentul European.

Suspectul a fost arestat luni noaptea, la câteva ore după ce trei cetăţeni germani au fost arestaţi pentru că ar fi lucrat cu MSS, pentru a preda tehnologie care putea fi utilizată în scop militar.

Arestările au survenit la o săptămână după ce cancelarul german Olaf Scholz a călătorit în China. Un purtător de cuvânt al AfD a reacţionat spunând că vestea despre această arestare este ''foarte deranjantă''.

Citit 280 ori Ultima modificare Marți, 23 Aprilie 2024 15:41

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.