Evadarea din închisoare nu este infracțiune în Olanda

Evadarea din închisoare nu este infracțiune în Olanda
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Lumea a fost șocată de atacul brutal asupra convoiului de poliție care a ajutat un deținut din Franța să evadeze din închisoare și care s-a soldat cu moartea a doi polițiști. În Olanda, evadarea din închisoare nu este considerată o infracțiune, scrie Mediafax.

În Olanda, dacă un deținut evadează și este prins, acesta este pur și simplu dus înapoi în instituție pentru a-și continua pedeapsa. Cu toate acestea, autoritățile olandeze s-au hotărât să corecteze această ciudățenie flagrantă din legislație. Potrivit NL Times, ministrul demisionar al protecției juridice, Franc Weerwind, intenționează să prezinte în vară o modificare legislativă care să facă ilegală evadarea din închisoare.

Proiectul de lege este în pregătire de cinci ani. În 2019, Franc Weerwind a promis că va face ca evadarea să fie pedepsită, sub presiunea camerei inferioare a Parlamentului olandez. Ideea era de a impune o pedeapsă suplimentară de patru ani pentru persoanele care au evadat din închisoare. Cu toate acestea, subiectul a ajuns în plan secundar.

Weerwind a fost de acord că nu are niciun sens ca o persoană care evadează din închisoare să rămână nepedepsită.

Citit 262 ori Ultima modificare Vineri, 17 Mai 2024 17:43

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro