Angela Ribinciuc şi „cuburile de aer”

Angela Ribinciuc şi „cuburile de aer”
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

„Sahare şi fântâni (cuburi de aer)” este titlul celui de-al cincilea volum din colecţia cArtESENŢE, care va fi lansat, sub semnătura colegei noastre Angela Ribinciuc, joi, 23 februarie, ora 12.00, la Centrul Cultural „Dunărea de Jos”.

Câştigătoare a nu mai puţin de zece premii literare, cu o carieră de peste 20 de ani de presă, colaboratoare la mai multe reviste culturale, Angela Ribinciuc îşi merita pe deplin rândul în colecţia inedită, lansată la „Dunărea de Jos”. „Sahare şi fântâni” este al doilea volum al Angelei Ribinciuc, cel de debut fiind apărut în 2002, la Editura Parnas, din Iaşi, când colega noastră a câştigat Marele Premiu al Concursului naţional de poezie „Porni Luceafărul…”, Ipoteşti. Mini-cărticica, deşi poate fi cuprinsă într-o singură palmă, conţine 23 de „cuburi de aer” nou-nouţe, care aduc cu ele parfumul rubricii cu acelaşi nume, care a consacrat-o pe Angela ca autor de poeme în proză, rubrică apărută neîntrerupt în „Viaţa liberă” între anii 1996-2008. Deci sunt invitaţi toţi cei cărora le-a fost dor să respire un „cub cu aer”, dar şi cei care n-au inspirat niciodată vreunul.   

Aşa cum ne-am obişnuit deja, cartea în miniatură este lansată în compania unei lucrări de artă care sintetizează mesajul cărţii şi care este realizată de Eduard Costandache.

Citit 12290 ori Ultima modificare Vineri, 17 Februarie 2012 09:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.