Dublă expoziţie - Pasteluri şi fotografie montană

Dublă expoziţie - Pasteluri şi fotografie montană
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Marţi seară, la Sala „Nicolae Mantu” a Galeriilor de Artă a avut loc un dublu vernisaj. Pictorul Adrian Stoenică din Bucureşti şi-a deschis expoziţia intitulată „Pasteluri”, în cadrul căreia fiul său, Ioan Stoenică, prezintă gălăţenilor şi câteva lucrări de artă fotografică (peisaj montan), grupate sub genericul „România, dincolo de şosele”.

Radu Eugen Lazăr a făcut o prezentare a expoziţiei, apreciind că „lucrările domnului Stoenică se remarcă şi se disting prin rafinament coloristic şi cromatic, sinceritate expresivă şi frumuseţe plastică, trinitate care, de fapt, reprezintă coordonatele stilistice de bază ale expoziţiei”.

Adrian Stoenică le-a dezvăluit celor prezenţi la vernisaj câte ceva despre tehnica pastelului, precizând şi faptul că, datorită tehnicii de fixare a culorilor, „lucrările au o durabilitate nelimitată, faţă de acuarelă care, din cauza luminii, se poate dilua, decolora, pastelul rămâne la fel. Ceea ce fac nu este un merit personal, este talentul pe care mi l-a dat Dumnezeu, fără de care nu aş fi putut face tot ce vedeţi”, a recunoscut el cu sinceritate.

La rândul său, Ioan Stoenică, vorbind despre lucrările sale, a spus: „În fotografiile mele încerc să arăt frumuseţile ţării noastre. Este şi fotografia un mod bun de a face o excursie pe munte, unde nu aveţi nevoie de bocanci sau de pregătire specială: e de-ajuns să veniţi să vedeţi expoziţia şi să încercaţi să pătrundeţi în interiorul imaginilor, nu doar cu privirea, ci şi cu sufletul. Avem o ţară incredibil de frumoasă, dar prea puţin cunoscută şi valorificată”.

Citit 8016 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Martie 2012 19:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.