Gălăţeanca Diana Zaharia, premiată în Belarus

Gălăţeanca Diana Zaharia, premiată în Belarus
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţeanca Diana Zaharia a făcut cunoscut numele Galaţiului în Belarus, de unde a revenit acasă cu un important Premiu al II-lea. Ea s-a numărat printre cei 20 de copii din tot atâtea ţări participanţi la Festivalul-concurs „Slavianski Bazaar”, desfăşurat între 16-18 iulie 2012, la Vitebsk. "Faptul că Diana a fost între preferaţii membrilor juriului nu poate decât să ne bucure”, ne-a spus Aurelia Vaida, profesoara de canto care o pregăteşte pe Diana.

Printre participanţi s-au numărat copii din Rusia, Belarus, Kazahstan, Georgia, Ucraina, Finlanda, Polonia, Italia, România şi Macedonia. În Belarus, Diana a cântat „Noi, copiii”, versuri Corina Despot, muzica Viorel Gavrilă şi piesa în limba italiană „Vincero, perdero”.

„Fiecare concurent a beneficiat de scenografie adaptată în funcţie de conţinutul piesei. În general, organizarea a fost ireproşabilă, începând de la primirea participanţilor, asigurarea translatorului pentru fiecare ţară şi până la ultimele detalii legate de sonorizare", a adăugat interlocutoarea. Diana a mai obţinut, în Belarus, şi înscrierea la un festival-concurs din Spania, unde va reprezenta România şi Galaţiul.

Premiantă şi la şcoală

Diana nu este premiantă doar la muzică uşoară; ea face cinste Şcolii nr. 26 „Ion Creangă” Galaţi, fiind elevă în clasa a IV-a, învăţătoare Jenica Tănase, unde a încheiat anul cu Premiul I. Deşi n-a împlinit încă 10 ani, Diana este deţinătoarea a peste 35 de premii obţinute în ţară şi în străinătate. Palmaresul ei include şi două trofee: „Flori de cântec românesc” de la Râmnicu Vâlcea şi „Ceata lui Piţigoi” de la Galaţi. În această vară, ea a obţinut şi premiul al II-lea la Mamaia Copiilor. Rezultatul din Belarus confirmă talentul Dianei şi măiestria profesoarei Aurelia Vaida de a pune în lumină talentele.

Necazul este că fiecare participare a copiilor noştri la concursurile din străinătate, în numele ţării, se face pe cheltuiala integrală a părinţilor. Subliniem acest fapt, în ideea că cineva se va sesiza...

Felicitări Dianei Zaharia şi maestrei Aurelia Vaida, dar şi părinţilor care investesc în aceşti copii de excepţie!

Citit 5950 ori Ultima modificare Luni, 23 Iulie 2012 18:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.