În week-end, la Târgul Handmade Urban: "Un vârtej de culori, forme şi obiecte atrăgătoare"

În week-end, la Târgul Handmade Urban: "Un vârtej de culori, forme şi obiecte atrăgătoare"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sâmbătă şi duminică, la Dunărea Mall - mărţişoare, bijuterii, decoraţiuni, accesorii, cosmetice şi creaţii vestimentare


Prima ediţie a Târgului Handmade Urban din Galaţi a avut loc cu o săptămână înainte de Sfinţii Mihail şi Gavriil. Organizatoarea, Andreea Urban – o tânără de 30 de ani,  absolventă de Jurnalism-Franceză în 2006 – mărturiseşte că şi-a propus  să organizeze câte o ediţie înainte de toate marile sărbători, pentru ca gălăţenii de toate vârstele să poată găsi la acest târg cadouri unicat, făcut de mână, personalizate, cu mesaj.

Împotriva kitsch-ului

Au început cu o mână de oameni: „Eram vreo 12 expozanţi la început. Pentru că îmi doresc să aduc diversitate în cadrul evenimentului, la ediţia ce va avea loc în zilele de 23 şi 24 februarie la Dunărea Mall, am ajuns la un număr de 30 de expozanţi. Evităm să devenim plictisitori pentru vizitatori şi în acelaşi timp, de fiecare dată nu lipseşte elementul surpriză. Ne dorim să existe şi în Galaţi din ce în ce mai mulţi oameni care să iubească lucrurile făcute de mână şi încet, încet, să renunţe la produsele făcute în serie, la chinezării şi kitsch-uri. Cei care ne vizitează  sunt de două feluri: pe de o parte acei vizitatori înnebuniţi după produsele handmade, care  migrează odată cu târgul şi, pe de altă parte, cumpărătorii ocazionali, care se nimeresc în locaţia în care suntem noi prezenţi. Mi-ar plăcea ca numărul primilor să fie din ce în ce mai mare. Le mulţumesc tuturor partenerilor noştri care ne promovează şi ne susţin şi, nu în ultimul rând, fetelor care participă la târg şi care au un rol foarte important în promovarea evenimentului”, susţine Andreea Urban.

Preţuri de la 5 la 400 de lei

Preţurile produselor diferă: „Pot fi produse şi la 5 lei şi la 400 de lei. În categoria celor foarte scumpe intră obiectele decorative vechi recondiţionate - fiare de călcat cu cărbuni, pictate manual sau obiecte vestimentare făcute manual, cu pietre, paiete, pene cusute de mână. Noi, în cadrul târgului, facem cunoscut câte un caz social din Galaţi spre care pleacă mai apoi mare parte din încasări. Spre exemplu acum ajutăm o familie cu opt copii, care trăiesc în condiţii precare. Am apreciat să aud că nu doresc să trăiască din mila oamenilor, că fac ceva pentru a-şi depăşi condiţia (tatăl munceşte), iar copiii care merg la şcoală au rezultate bune la învăţătură”.

Există şi clienţi care vin cu comenzi speciale: „Noi, fetele din cadrul târgului, suntem bucuroase că există şi clienţi care doresc să-şi personalizeze obiectele.

Sute de obiecte unice

Locul unde se desfăşoară târgul diferă de la o ediţie la alta, pentru că numărul participanţilor creşte. „Mă bucur să descopăr că există în Galaţi atât de mulţi oameni care realizează produse handmade diferite. Îmi doresc să aduc la târg oameni ale căror creaţii să fie diverse. Dacă ar fi cinci oameni care fac haine croşetate sau cinci persoane care fac produse cosmetice am deveni plictisitori”, afirmă Andreea.

Atunci când creează ea însăşi obiecte unicat, Andreea Urban face obiecte simple, cu Swarovski, sticlă, pietre semipreţioase, porţelan, metal. În egală măsură, este şi cumpărătoare: „Ultima mea achiziţie de la târg au fost nişte pahare de laborator, gen Berzelius, transformate în obiecte decorative, care sunt pregătite să găzduiască florile de primăvară”. Ediţia ideală a Târgului Handmade Urban, în opinia sa, presupune „diversitate şi mulţumire de toate părţile”.

Aşadar, sâmbătă şi duminică, între orele 10,00 şi 20,00, la Dunărea Mall, puteţi găsi mărţişoare, bijuterii, decoraţiuni, accesorii, cosmetice, tablouri, creaţii vestimentare şi multe altele. „Un vârtej de culori, forme şi obiecte, care mai de care mai atrăgătoare. Sute de obiecte unice, care abia aşteaptă să fie descoperite şi admirate”, astfel  definea o participantă, Maria Mariet, Târgul Handmade Urban.

Citit 8636 ori Ultima modificare Joi, 21 Februarie 2013 18:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.