HOŢII AU LOVIT DIN NOU! Un cartier întreg din Galaţi a rămas fără apă (FOTO)
Foto: Foto Bogdan Codrescu

HOŢII AU LOVIT DIN NOU! Un cartier întreg din Galaţi a rămas fără apă (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

* Atacul a fost dat în noaptea de luni spre marţi, 11 - 12 mai, fiind afectate mai multe blocuri de pe strada Nae Leonard


Metoda furturilor pe sub pământ a secat, la propriu, robinetele a sute de apartamente din municipiul Galaţi. La primele ore ale dimineţii de marţi, locatarii blocurilor S de pe strada Nae Leonard s-au trezit nu doar că nu mai aveau apă rece, dar şi că apometrele, centrale sau individuale, dispăruseră peste noapte, ca urmare a „descinderii” hoţilor, care, asemenea cârtiţelor, au pătruns prin canalizări şi au ajuns cu precizie la contoare.

"De la mine din scară au furat două apometre individuale şi apometrul central. Le-au rupt de la ţeavă, efectiv. Este o gură de canalizare în afara gardurilor, în mijloc. Pe acolo intră şi merg prin canalizări, până în canalizarea sau subsolul fiecărui bloc. De la S1, S2, S3, cu scările aferente, S 13 şi de la grădiniţă au luat tot", ne-a spus Antonică Vlad, un gălăţean care locuieşte la blocul S3.

Cea mai grea lovitură au primit-o, se pare, vecinii de la scara 2, care s-au gospodărit şi şi-au făcut toţi branşamente individuale, cu apometrele montate în subsolul blocului. Nu au fost lăsaţi să îşi zidească intrarea din canalizare în subsol, iar hoţii au ajuns până la branşamente. "De acolo, au luat apometrul central şi încă 15 apometre individuale, montate, la indicaţiile lor, în subsolul blocurilor. Şi aşa de bine le-am montat că au venit şi le-au luat", ne explică domnul Vlad.

În cursul zilei de marţi, din toate canalizările aferente scărilor blocurilor S lipseau ţevile care susţinuseră apometrele sustrase, iar unele guri de canal musteau de apa scursă în urma vandalizării conductelor.

În schimb, la robinetele oamenilor nu curgea nicio picătură, locatarii fiind nevoiţi să îşi împartă timpul între aprovizionarea cu apă şi rezolvarea problemei apometrelor. "Acum nu avem apă tot cartierul. Nu interesează pe nimeni. Am fost la ei şi le-am zis că suntem buni platnici. Nu le pasă, deşi au fost oamenii şi au reclamat încă de dimineaţă. Nu au trimis nicio cisternă, nimic. Am adus apă din cimitir. Apoi am stat la coadă, am plătit şi trebuie să vină zilele astea să mi-l monteze. Un apometru e aproape 600 de lei. Am făcut cerere, au zis că e posibil să treacă mâine", adaugă proprietarul păgubit.

Alţi vecini care s-au trezi că trebuie nu doar sufere fără apă, ci şi să plătească de pe urma hoţilor, au găsit altă soluţie ca să scurteze chinul. Nu au mai aşteptat bunăvoinţa celor de la Apă Canal şi s-au apucat să remedieze cum au putut. "Am pregătit ţeava să o sudez. Apă Canal cică nu ne dă voie, dar o pun la loc, ca să putem da drumul la apă. Sunt o bandă organizată, care ştie pe unde să intre şi ce să fure. E prea de tot, la toate blocurile într-o noapte!”, a spus un locatar de la blocul S 13.

Locatarii afectaţi spun că au sesizat marţi şi poliţia cu privire la acest furtul care a lăsat fără apă un întreg cartier. La nivelul Secţiei 4 s-a întocmit un dosar penal pentru furt calificat, oamenii legii făcând cercetări pentru a aduna probe care să îi conducă la făptaşi.

Acest gen de atac la infrastructura blocurilor, fie că e vorba de conducte, fie de apometre, nu este nici pe departe primul. În urmă cu câteva luni, semnalam, în paginile ziarului nostru, un atac similar, comis la un bloc din centrul oraşului, de unde hoţii au furat, intrând prin subteran, 15 metri din conducta de canalizare.


Astăzi, 13 mai, APA RECE va fi OPRITĂ pentru studenţii din campus, deţinuţi, dar şi zeci de gălăţeni! AFLĂ pentru cât timp

Citit 9129 ori Ultima modificare Vineri, 15 Mai 2015 08:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.