Scrumbia. Cinci motive să introduci acest pește în meniu

Scrumbia. Cinci motive să introduci acest pește în meniu
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Iată care sunt beneficiile consumului de scrumbie: întărește imunitatea, îmbunătățește memoria, reglează hormonii, o adevărată delicatesă culinară, ușor de pregătit.

La capitolul ”valori nutriționale”, trebuie să știi că acest pește este unul dintre cei mai sănătoși pentru organism. Are un conținut ridicat de proteine și vitamine, ca de exemplu conține: 18,3 g proteine, vitamina A, vitamina D, vitamina B12, calciu 97 miligrame, magneziu 37 miligrame, potasiu 320 miligrame. Totodată, datorită conținutului scăzut de colesterol,  scrumbia este perfectă pentru aceia care își doresc o dietă echilibrată. Recomandat este să fie consumată pe grătar, fiartă sau făcută la cuptor.

Aceasta conține și acizi grași Omega-3, benefici pentru prevenirea inflamațiilor din corp. Ca proprietăți terapeutice, scrumbia îndeplinește o largă listă de avantaje, mulți considerând acest pește un ”dar pentru sănătate”. Tot ce trebuie să reții este că scrumbia reprezintă alegerea perfectă dacă îți dorești un organism puternic și sănătos.

Citit 1365 ori Ultima modificare Vineri, 26 Aprilie 2024 20:53

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro