La canal, Pleşule!

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea dării în plată şi a semnat decretul de numire a noului procuror general al României. Gesturi comise cu mâna stângă, monşer! Păi, dreapta îi tremură serios după operaţia de la umăr.

* De fapt, întreaga dreaptă din ţară se ondulează (alt eufemism n-am găsit), curentul iohannist din noiembrie 2014 estompându-se pe un itinerariu imposibil de descifrat.

* Şeful de la Cotroceni va putea vota la locale deoarece şi-a luat viza de Bucureşti. Va vota, fireşte, cu unul care nu va deveni primarul lui.

* În Noaptea de Înviere, unii membri ai PSD vor aştepta cu sufletul la gură reapariţia lui Valerică Zgonea. Cu alte cuvinte, politicienii români încurcă Sfintele Paşti cu team-buildingurile.

* Filosoful Andrei Pleşu şi-a permis s-o nominalizeze pe Maria Grapini pe lista indivizilor care n-ar avea ce căuta pe scena publică. În replică, europarlamentarul complet agramat l-a insultat pe fostul ministru, făcându-l cu ajutorul lexicului străveziu din dotare gras, inapt şi guraliv. "Eu am scris patru cărţi, dar dumneavoastră n-aţi făcut nimic. Aţi sădit un pom, aţi făcut o fântână?", l-a luat la rost Măriuca, astfel confirmând că omul mai puţin înţelept (poate că un nivel superior de cultură ar fi împiedicat-o pe Grapini să dea cu bâta-n baltă în acest hal) devine foarte agresiv într-o polemică în care textilele îi rămân scurte. I-aş oferi câteva ponturi doamnei care se trage din judeţul Galaţi - auziţi, madam, Andrei Pleşu şi-a demonstrat limitele şi în alte situaţii: nu bate cuie, nu sacrifică porci de gostat, nu repară coşuri de fum, refuză constant să croiască, să împletească sau să gătească, nu se uită la telenovele şi nu-şi ceartă nevasta. Cinstit v-o spun: de astfel de bărbaţi ar trebui să ne lipsim. Auzi, să nu sape el un puţ sau chiar ditamai canalul Dunăre-Marea Neagră, nţ, nţ, nţ!

* Aşadar, Grapini trimite intelectualii la canal. Iute, fără comentarii, fără drum de întoarcere. Istoria se repetă, aşadar, poate mai repede decât ne-am fi aşteptat.        

Citit 568 ori Ultima modificare Joi, 28 Aprilie 2016 17:13

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.