Primarul Marius Stan, despre deszăpezirea oraşului: „Mobilizarea a fost una fără precedent la Galaţi”

Primarul Marius Stan, despre deszăpezirea oraşului: „Mobilizarea a fost una fără precedent la Galaţi”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

"Dacă se reîntoarce viscolul şi mai puternic, atunci chiar suntem puşi în dificultate, pentru că numărul de utilaje este la limita maximă de disponibilitate pentru municipiul nostru. Mobilizarea de duminică a fost chiar una fără precedent la Galaţi, au acţionat cinci sărăriţe, şase autogredere, plus 69 de alte utilaje - autobasculante cu lamă, buldoexcavatoare şi încărcătoare frontale”, a declarat ieri primarul Marius Stan, după un raid prin oraş. Edilul le-a mulţumit firmelor care şi-au pus utilajele la dispoziţie şi i-a felicitat pe cei din comandamentul de iarnă, "care au dormit foarte puţin, dar care au făcut o treabă cum nu se poate mai bună”.

Străduţele secundare, sacrificate

Edilul a recunoscut că şi la noi s-a luat în calcul exemplul altor primării, de a declara Galaţiul oraş închis, pentru ca apoi să se apuce temeinic de deszăpezire. În cele din urmă. soluţia aleasă a fost să lase străduţele secundare sub zăpadă şi, în plin viscol, să se acţioneze pe principalele rute de acces: traseele Transurb, spitalele, supermarketurile, intrările şi ieşirile din Galaţi. Bateriile de utilaje au fost însoţite de echipaje de poliţie, care, pe lângă decongestionarea traficului, amendarea şoferilor care parcau aiurea, raportau către punctul de comandă poziţia utilajelor din teren şi eficienţa lor, dacă mergeau sau nu cu cupa ridicată.

Ce urmează

Primarul a declarat că, dacă viscolul se domoleşte, se va acţiona pentru deszăpezirea străzilor secundare. Trebuie obligatoriu ridicaţi munţii de zăpadă de pe străzile principale, dar şi gălăţenii trebuie să-şi dea zăpada de pe trotuare. „Pe vremuri, nu era o ruşine, fiecare în faţa casei, a blocului, scotea lopata şi dădea vârtos la ea. Acum auzeam comentarii în spatele meu: nu vii să ne dai şi nouă din faţa curţii? Lumea a devenit foarte comodă. Fac apel pe această cale la toţi cetăţenii să înţeleagă că noi facem eforturi deosebite, dar trebuie şi dânşii să dea o mână de ajutor. Ca să nu mai spun că se întâmplă fenomene ciudate, unde am deszăpezit, oamenii iau zăpada şi o aruncă înapoi în stradă”, a spus Stan.

Dacă păţim ca Brăila?

Primarul a subliniat că s-ar ajunge într-o situaţie destul de delicată dacă oraşul ar deveni inaccesibil. „Pe viitor se pune problema realizării şi în Galaţi sau în jur, între Galaţi şi Brăila, a unor depozite logistice, aşa cum sunt în jurul oraşelor mari, pentru că o izolare timp de o săptămână cred că ne-ar crea probleme cu alimentarea cu apă, cu alimente, cu tot ce e necesar pentru traiul de zi cu zi al oamenilor”, a spus Marius Stan.

Citit 4850 ori Ultima modificare Luni, 27 Ianuarie 2014 18:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.