Clădire nouă pentru Maternitate și Chirurgie, la Spitalul din Târgu Bujor (FOTO)

Clădire nouă pentru Maternitate și Chirurgie, la Spitalul din Târgu Bujor (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

La Spitalul Orășenesc din Târgu Bujor a fost inaugurat miercuri, 27 martie, noul corp medical, în care vor funcționa Maternitatea și secțiile Obstetrică-Ginecologie, Neonatologie și Chirurgie. În total, este vorba de investiții de aproape 2 milioane de euro, realizate de Consiliul Județean (CJ) Galați, în cadrul unui proiect cu fonduri europene, prin Programul Operațional Regional (POR).

Investiția face parte dintr-un plan mai amplu de revitalizare a unității medicale de la Târgu Bujor. Mai multe secții ale acestui spital au fost modernizate și dotate cu echipamente, valoarea totală a proiectelor realizate sau în curs de realizare la Spitalul Orășenesc din Târgu Bujor fiind de aproximativ 30 milioane de lei (echivalentul a aproape 6 milioane de euro - n.r.).

"S-au făcut toate aceste investiții la Spitalul din Târgu Bujor, pentru că este o unitate medicală foarte importantă pentru județul Galați, se adresează la peste 60.000 de persoane. Se asigură servicii medicale de urgență și tratamente pentru pacienții din toată această zonă, până la Berești, Bălăbănești, Bălășești, Corni, Foltești etc. Astfel, serviciile medicale pentru cetățenii din această parte a județului sunt asigurate mai rapid, la cele mai bune standarde, ceea ce permite inclusiv descongestionarea unor servicii medicale de la spitalele din Galați", a declarat președintele CJ Galați, Costel Fotea.

Acesta a precizat că investițiile de la Maternitate și secția de Chirurgie au cuprins refacerea și reabilitarea din temelii a fostelor corpuri de clădiri ale spitalului, dar o parte consistentă a investițiilor s-a îndreptat spre dotarea cu echipamente.

"Vorbim de o construcție complet modernizată și reabilitată, începând de la consolidarea clădirii, schimbarea rețelelor electrice, rețelelor sanitare, apă și canalizare. De asemenea, a fost schimbat acoperișul, s-a refăcut sistemul de climatizare, iar termoizolația s-a făcut cu fibrociment, pentru creșterea eficienței energetice și reducerea costurilor de funcționare. De asemenea, au fost refăcute toate circuitele medicale, în conformitate cu noile standarde europene, fie că vorbim de sălile de operație, de terapia intensivă sau secția de Obstetrică-Ginecologie. Avem aparatură medicală pentru partea de chirurgie, pentru sala de nașteri și pentru nou-născuți. Pe scurt, a fost asigurată toată aparatura pe care medicii au solicitat-o pentru aceste secții", a mai arătat președintele CJ Galați.

La rândul său, Victoria Gheonea, managerul Spitalului Orășenesc Târgu Bujor, a ținut să sublinieze importanța investițiilor care s-au făcut la unitatea medicală pe care o coordonează. "Această ultimă investiție vizează cea mai mare clădire din cadrul spitalului. Aproape 60 la sută din activitate se desfășoară aici, la Chirurgie și Maternitate. E o clădire în care se află spații vitale – inclusiv pentru nou-născuți prematuri, bebeluși, terapie intensivă - în care putem asigura cele mai bune condiții. Ne bucurăm că Sănătatea se află printre prioritățile CJ Galați și mulțumim întregii echipe care a lucrat alături de noi și a făcut posibilă această investiție atât de importantă", a declarat managerul spitalului din Tg. Bujor.

Nu în ultimul rând, trebuie amintit faptul că modernizarea Spitalului de la Târgu Bujor şi celelalte măsuri luate la nivelul CJ Galați au contribuit inclusiv la atragerea de personal medical. "Pe lângă investiții în spații și echipamente, am reușit să venim și cu o serie de facilități privind transportul cadrelor medicale - s-a achiziționat un microbuz special pentru cei care fac naveta de la Galați. De asemenea, am asigurat plata chiriei pentru personalul stabilit aici, dar s-a venit și cu un stimulent financiar la salariile medicilor, pentru a-i motiva să vină în județul Galați. Toate acestea, puse cap la cap, dau roade. Fie că vorbim de Pediatrie, Medicină Internă, Obstetrică-Ginecologie, Urgențe, laboratoare, spitalul din Târgu Bujor și-a acoperit toate necesitățile", a explicat Costel Fotea.

În acest context, amintim faptul că, după ce la începutul lunii a venit la Târgu Bujor un medic specialist în obstetrică-ginecologie, echipa s-a mărit recent cu doi medici care au terminat rezidențiatul şi vor activa în laboratorul nou al spitalului, de patru ori mai mare decât cel folosit până în prezent și cu un număr dublu de echipamente, unele pentru prima oară aflate în dotarea unității medicale.

Procesul de modernizare a Spitalului din Târgu Bujor va continua şi nu peste mult timp va fi dat în folosință un nou corp, în care va funcționa Ambulatoriul, investiție realizată, de asemenea, cu fonduri europene.

Citit 4223 ori Ultima modificare Joi, 28 Martie 2024 19:57

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro