Doi adolescenți au atacat patru copii cu cuțitul, printre blocuri

Doi adolescenți au atacat patru copii cu cuțitul, printre blocuri
Evaluaţi acest articol
(28 voturi)

Doi adolescenți din Galați au fost reținuți de polițiști după ce ar fi agresat un grup de patru minori pe o stradă din Micro 19. În timp ce unul, care are deja 16 ani, riscă să fie plasat în arest, un al doilea va fi expertizat neuro-psihiatric pentru a se afla dacă a avut discernământ asupra faptelor de violență pe care le-a comis.

Atacul a avut loc în urmă cu două săptămâni, în seara zilei de 12 martie, pe strada Costache Conachi. Patru adolescenți cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani s-au trezit față în față cu alți doi băieți, de vârste apropiate. Aparent fără motiv, cei doi i-ar fi agresat pe cei patru, unul dintre ei scoțând un cuțit cu care i-a ameninințat. Tinerii au scăpat cu fuga, printre blocuri, după care s-au dus la Secția 3, unde au povestit cele întâmplate.

 

”A fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de lovirea sau alte violențe, iar în urma activităților investigative efectuate, polițiștii au identificat persoanele bănuite de comiterea acestor fapte, fiind vorba despre doi minori, cu vârstele de 16, respectiv 15 ani, ambii din municipiul Galați. De asemenea, s-a stabilit că minorul de 15 ani, în momentul agresiunii, ar fi amenințat victimele cu un briceag și, împreună cu celălalt minor, le-ar fi urmărit chiar și după ce acestea au traversat strada în fugă, pentru a scăpa”,  a precizat cms. șef Felicia Tudoran, purtătătorul de cuvânt al IPJ Galați în cursul zilei de joi, 28 martie.

După 16 zile de investigații, polițiștii Secției 3 i-au identificat pe suspecți, în privința cărora fac acum cercetări și pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, amenințare și port și folosire fără drept de obiecte periculoase.

Adolescentul de 16 ani a fost reținut pentru 24 de ore, un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați urmând să decidă ce măsură va propune în privința lui. Prietenul său, mai mic cu un an, va trebui supus unei expertize medico-legale pentru a se stabili dacă are discernămîntul necesar răpunderii penale. 

Citit 3749 ori Ultima modificare Joi, 28 Martie 2024 19:38

3 comentarii

  • postat de Comanici Nicolae
    Vineri, 29 Martie 2024 08:58
    5.2.205.***
    Din moment ce in marele centrul comercial din oras cutitele si alte obiecte contondente sunt expuse la vanzare in vitrine, portul acestroa de indivizi de toate varstele e unul normal , nu? In ce hal a ajuns si ordinea publica....
    2
    24
  • postat de mauriuce
    Vineri, 29 Martie 2024 08:44
    86.127.209.***
    Infractorii in tara asta au chiar mai multe drepturi decat restul. Si sa dea dracu sa nu le fie respectate.
    1
    29
  • postat de Gigel
    Joi, 28 Martie 2024 19:24
    5.13.212.***
    In momentul in care a iesit din casa cu un cutit in buzunar si nu l-a folosit in scop gastronomic ce sa mai spui? E bine sa fii infractor intr-o tara unde iti sunt respectate drepturile.
    2
    81

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro