Cum a scăpat un director care a fraudat un concurs la Spitalul Judeţean

Cum a scăpat un director care a fraudat un concurs la Spitalul Judeţean
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Încă un dosar al DNA Galați și-a dat obștescul sfârșit în primă instanță,după ce judecătorii au constatat că a trecut prea mult timp pentru a-l mai pedepsi pe inculpat. Este vorba despre un caz de corupție care a vizat-o pe fosta directoare financiar-contabilă a Spitalului de Urgență, trimisă în judecată în urmă cu doi ani deoarece ar fi facilitat promovarea unui examen pentru un post de bucătăreasă.

Mult zgomot pentru nimic, așa ar putea fi caracterizată ancheta care s-a născut în jurul celei mai mari unități medicale a județului, nu o dată vizată de suspiciuni și acuzații de corupție, în special în ceea ce privește încadrările de personal. Alina Grosu, fost director financiar-contabil al Spitalului de Urgență Galați, a fost pusă oficial sub acuzare și trimisă în judecată, în vara anului 2022, pentru fapte asimilate corupției. Așa cum susțineau procurorii DNA la momentul finalizării anchetei, "în cursul lunii iunie 2018, inculpata Grosu Alina, în calitate de director financiar-contabil al Spitalului Clinic Județean de Urgență «Sf. Apostol Andrei» Galați și membru al comisiei de examinare a candidaților la concursul pentru ocuparea unui post vacant de personal TESA în cadrul spitalului, i-ar fi furnizat unei candidate subiectele probei scrise și subiectul probei de interviu, în condițiile în care respectivele informații nu erau destinate publicității. Ca urmare a acestor demersuri, candidata respectivă ar fi susținut cele două probe și ar fi reușit astfel să ocupe postul respectiv, fiind singura care a promovat atât proba scrisă, cât și proba de interviu".

Așa cum am arătat, de la data presupuselor fapte până la înregistrarea dosarului pe rolul Tribunalului trecuseră deja patru ani, la care s-au adăugat încă alți aproape doi de judecată. Zilele trecute, instanța avea să constate că fosta directoare nu mai poate fi trasă la răspundere pentru că a divulgat informații nedestinate publicității, deoarece a intervenit prescripția. Astfel, singura măsură luată de instanță a fost desființarea borderourilor de examen în ceea ce o privește pe candidata Ivan Nela, cea favorizată de furnizarea informațiilor cu ajutorul cărora a promovat concursul. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curte.

Dacă nu ar fi intervenit prescripția răspunderii penale și ar fi fost găsită vinovată, Alina Grosu ar fi putut primi o pedeapsă cu închisoarea între 1 și 5 ani.

Citit 4277 ori Ultima modificare Sâmbătă, 04 Mai 2024 09:52

7 comentarii

  • postat de AGAMITA DANDANACHE
    Marți, 14 Mai 2024 11:52
    86.35.208.***
    Propun majorarea cu 96,69% a pensiilor speciale
    0
    1
  • postat de Trandafirul Galben
    Vineri, 03 Mai 2024 00:00
    93.122.251.***
    Dumnezeule,prescripție așa de repede?
    Chiar nu putem face nimic împotriva acestei Mafii cu acte în regulă?
    Chiar așa de slabi și fricoși suntem?
    Justiția Română este chiar atâta de coruptă?
    În scurt timp vom avea soarta Ucrainei.
    Nici ei nu credeau că vor avea asemenea soartă.Atât de corupți er
    0
    8
  • postat de România, tărâm de jaf
    Joi, 02 Mai 2024 16:54
    185.69.144.***
    Prescripția, în mod logic, ar trebui să intervină până la trim iterea dosarului în instanță, nu? Ce vină am eu, contribuabil onest, că dosarul se judecă cu încetinitorul?? Așa, nu mai trimitem nimic în instanță, că poate se prescrie... Direct linșaj în piața publică sau cum??
    0
    11
  • postat de Adrian
    Joi, 02 Mai 2024 15:18
    89.39.81.***
    Mafia italiana sunt incepatori pe langa astia din politica si justitie...cadeți...
    0
    15
  • postat de Un fost militian
    Joi, 02 Mai 2024 07:54
    212.93.144.***
    Cum sunt si ,,alegatorii,, care periodic isi aleg nu pe cei mai destoinici si cinstiti oameni sai conduca, ci isi aleg calaii ce de 30 de ani, au jefuit tot, avand averi de neconceput, distrugand zeci de mii de locuri de munca, si toate cu ajutorul justitiei, ca si in cazul de fata.
    Cum raspund cei
    0
    25
  • postat de Cristi
    Miercuri, 01 Mai 2024 19:49
    5.13.202.***
    A scapat pe reteta complicitatii procurorilor, magistratilor, pe care politicul le controleaza de ani de zile, nimic nou.
    1
    61
  • postat de Von Bergovicz
    Miercuri, 01 Mai 2024 18:32
    109.166.133.***
    Fost judecător la Galați :" în orașul nostru , daca nu ești înregimentat politic și nu superi pe cineva de sus, poți scăpa de absolut orice dosar penal".
    1
    60

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro