Peste 8.000 de gălăţeni s-au visat şoferi în 2015. IATĂ ce şcoli au "produs" cele mai multe permise

Peste 8.000 de gălăţeni s-au visat şoferi în 2015. IATĂ ce şcoli au "produs" cele mai multe permise
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* Circa o treime din numărul de candidaţi au reuşit să treacă de cele două probe pentru obţinerea unui carnet de şofer * Procentajul atribuit şcolii cu cei mai mulţi candidaţi deveniţi şoferi depăşeşte cu puţin 50 la sută


Galaţiul se situează pe locul 22 în topul judeţelor privind promovabilitatea la examenele pentru obţinerea permisului de conducere, poziţia fiind una constantă în ultimii ani, în condiţiile în care o treime din numărul candidaţilor obţine carnetul mult visat. Proba teoretică taie în continuare în carne vie, eliminând mii de candidaţi înainte ca aceştia să apuce să arate ce ştiu pe traseu. Chestionarele par greu de învins de doritorii de permis, care fie nu pun mâna pe carte, fie au ghinionul de a face cursurile la şcoli unde programa nu este respectată întocmai.

Astfel, din 8.695 de gălăţeni care şi-au depus dosarele pentru permis în primele şase luni ale acestui an, 5.303 au reuşit să adune punctajul necesar promovării, restul de peste 3.000 fiind trimişi acasă să mai studieze. 200 dintre candidaţii care au trecut de „sală” nu s-au mai prezentat şi la „traseu”, din cei 5.100 de candidaţi puşi să îşi demonstreze abilităţile practice, 3.185 dovedind că merită să fie şoferi.

Puţine şcoli cu succes

„Succesul” s-ar traduce, în acest caz, într-un procent de promovabilitate de cel puţin 50 la sută. Doar trei şcoli din judeţul Galaţi, din cele 28 existente, au avut un procentaj care să ateste că cel puţin jumătate din numărul candidaţilor instruiţi au trecut cu brio de cele două probe.

Potrivit datelor centralizate de Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor, un procent de 50 la sută l-au avut în prima jumătate a anului 2015 şcolile „Crigal” şi „Dundevi”, în timp ce o promovabilitate de 54,94 la sută s-a înregistrat la „Aşii Volanului”. Trei şcoli au avut o promovabilitate sub 20 la sută, cea mai scăzută fiind de 16,67 procente, la şcoala „Elite best drive”.

În privinţa numărului de candidaţi trimişi la examinare, oarecum paradoxal, şcoala care a propus cei mai mulţi cursanţi, 251 la număr, nu se află în primele trei la promovabilitate. În schimb, şcoala cu cei mai puţini candidaţi trimişi la examinare, respectiv 8, a reuşit să adune 50 de procente.

Citit 4852 ori Ultima modificare Luni, 14 Septembrie 2015 00:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.