UPDATE - FOTO/ ACCIDENT cu 25 de RĂNIŢI şi TREI COPII MORŢI. Şoferul, cercetat pentru UCIDERE din culpă

UPDATE - FOTO/ ACCIDENT cu 25 de RĂNIŢI şi TREI COPII MORŢI. Şoferul, cercetat pentru UCIDERE din culpă
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

UPDATE, ora 17,30/ Accident cu urmări tragice în localitatea Baldovineşti, din judeţul Brăila. Un autocar cu 34 de pasageri s-a răsturnat, miercuri dimineaţă, într-o curbă, în apropierea căii ferate. Autocarul, înmatriculat în Turcia, se îndrepta spre Republica Moldova, pasagerii fiind moldoveni. Se pare că oamenii se întorceau spre casă din Turcia. La faţa locului au ajuns zeci de ambulanţe din Brăila şi din Galaţi.

Doi dintre copiii morţi erau fraţi

Iniţial, autorităţile au constat că doi copii prezentau leziuni incompatibile cu viaţă, fiind declaraţi decedaţi. Cei doi erau în autocar cu mama lor, care i-a şi identificat, solicitând să fie transportată la spitalul din Brăila. Ulterior, după ce s-a reuşit mutarea autocarului, medicii au găsit încă un cadavru, acesta aparţinându-i tot unui copil.

"22 de persoane, dintre care cinci copii, cu vârste cuprinse între patru şi 15 ani, au fost transportaţi la spitalul din Brăila. Alte trei persoane, printre care şi şoferul de rezervă, au fost duşi la UPU Galaţi. Toţi sunt în stare stabilă", ne-a explicat medicul Angel Trifan, coordonator UPU-SMURD Galaţi.

Şoferul care se afla la volan a refuzat internarea, el fiind preluat de poliţişti pentru audieri.

Autorităţile din Brăila au solicitat şi ajutorul colegilor din Galaţi, atât pentru fluidizarea traficului şi transportul pacienţilor, cât şi pentru a putea ridica autocarul de pe marginea drumului.

Trei persoane aduse la spital la Galaţi

"În serviciul de primiri urgenţe sunt trei victime, doi bărbaţi şi o femeie. Femeia este tânără, are un traumatism cranio-cerebral minor şi un traumatism al umărului drept. Mai este un bărbat tânăr, care are un traumatism toracic minor şi o plagă la nivelul antebraţului şi cotului, drept pentru care i s-a recomandat internarea pe secţia de chirurgie plastică. Încă un bărbat cu un traumatism cranico-cerebral şi un traumatism toracic susţine că este şoferul de rezervă al autocarului. Starea tuturor celor trei pacienţi este stabilă, dar sunt traumatizaţi psihic, sunt speriaţi", ne-a declarat medicul Lucica Grigorică.

În timpul intervenţiei, un pompier în vârstă de 45 de ani a suferit un accident vascular, fiind transportat la UPU Brăila.

Şoferul turc conducea cu viteză

Mai multe persoane care locuiesc în zona în care a avut loc accidentul ne-au mărturisit că pasagerii erau foarte speriaţi. "Am auzit o bubuitură puternică. Am venit repede şi am încercat să îi ajutăm. Le-am adus femeilor şi nişte haine. Erau plini de sânge şi foarte speriaţi", ne-a declarat o localnică.

Conform martorilor, şoferul, de naţionalitate turcă, conducea cu viteză, carosabilul fiind umed, iar autocarul a intrat în tangaj. Acestea au fost motivele care au stat la baza tragicului accident. Cazul a fost preluat de un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila, care a deschis un dosar penal pe numele şoferului, acesta fiind cercetat pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Conform procurorilor, "şoferul nu a manifestat atenţia necesară în conducerea mijlocului de transport într-o secţiune de drum aflată în curbă şi în condiţii de ploaie abundentă".


UPDATE, ora 12,30/ Imaginile de la locul accidentului sunt cutremurătoare.

UPDATE, ora 11,50/ Numărul răniţilor a ajuns la 25 de persoane. Dintre aceştia, 22 au fost transportaţi la spitalele din Brăila, iar trei la Galaţi. Din păcate, în urma accidentului şi-au pierdut viaţa trei copii: doi fraţi, identificaţi de mamă la locul tragediei şi un al treilea, prins sub autocar. Circulaţia pe DN2B va rămâne blocată până când autocarul va fi ridicat de la faţa locului. În prezent, cozile de autoturisme se întind pe câţiva kilometri. 


UPDATE, ora 11,20/ Circulaţia pe DN2B este blocată în momentul de faţă. Şoferii sunt sfătuiţi să aleagă rute ocolitoare.


UPDATE, ora 11,00/ Secretarul de stat din MAI Raed Arafat a declarat că 15 echipaje de la Ambulanță și SMURD, atât din județul Brăila, cât și din Galați, au participat la operațiunile de salvare. El a mai spus că toate persoanele care au fost rănite și aveau nevoie de spitalizare au fost duse deja la spitalele din Brăila (16 persoane) și Galați (patru persoane).

Secretarul de stat mai spune că cei mai mulți pasageri erau din Republica Moldova.

„În jurul orei 9 si 20 de minute, în condiții de ploaie torențială, în localitatea Baldovinești, autocarul înmatriculat în Turcia, condus de un șofer turc, pierde controlul volanului sau nu efectuează o manevră de schimbare a direcției într-o ușoară curbă spre stanga”, a declarat pentru Digi24, Bogdan Zotoi, comisar-șef al Poliției Rutiere Brăila. În autocar erau 38 de persoane.


Un cumplit accident de circulaţie s-a produs miercuri, in jurul orei 9,00, pe raza localităţii Baldovineşti. Un autocar înmatriculat s-a răsturnat, după ce şoferul nu a adaptat viteza la condiţiile de trafic, cu carosabil ud şi vizibilitate redusă. Autocarul făcea curse regulate pe ruta Istanbul – Bucureşti – Chişinău. În prezent, mai multe ambulanţe SMURD transportă de la locul accidentului raniţii la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Brăila. Toţi medicii de pe secţie se ocupă de răniţi, toţi prezentând traumatisme craniene şi ale membrelor inferioare. Pentru doi dintre aceştia, răniţi foarte grav, a fost solicitat un elicopter care să-i transporte la o unitate medicală din Bucureşti.

Se pare că cele două persoane decedate sunt un copil si un adult.

Vom reveni cu amănunte.

Citit 24720 ori Ultima modificare Joi, 20 August 2015 00:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.