CE NU VĂ PLACE ÎN ORAŞUL GALAŢI? Căruţele de pe drumurile publice încurcă traficul

CE NU VĂ PLACE ÎN ORAŞUL GALAŢI? Căruţele de pe drumurile publice încurcă traficul
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Chiar dacă suntem în secolul XXI, o perioadă a dezvoltării din punct de vedere tehnologic, încă mai există gălăţeni care se deplasează, chiar şi în oraş, cu ajutorul căruţelor. Deşi li s-ar putea găsi numeroase avantaje, precum lipsa poluării sau dispariţia accidentelor bazate pe viteză excesivă, vehiculele cu tracţiune animală mai mult încurcă traficul, fie că este vorba de cel pietonal, fie de cel auto, şi provoacă mizerie.

Mai mulţi cetăţeni ne-au scris pe adresa redacţiei că sunt din ce în ce mai deranjaţi de prezenţa acestor „vehicule” pe străzile Galaţiului, motiv pentru care am decis să abordăm subiectul. Ion Grigoroiu, un cetăţean în vârstă de 54 de ani, care locuieşte în Micro 39C, ne-a explicat că este sătul să vadă săptămânal căruţa trasă la ghena de gunoi, unde căruţaşul scormoneşte după bidoane de plastic sau alte lucruri. "Nu mi se pare normal. Am observat că li se mai dau amenzi acestor oameni, dar niciunul nu are nici un stres. Primesc amenda şi probabil când ajung acasă o şi rup. Nu suntem la ţară, totuşi, suntem în oraş, iar mersul cu căruţa nu este pentru aceste drumuri, şi-aşa distruse", ni s-a plâns omul.

"Cu căruţa e mai ieftin..."

Romeo Stratulat, un gălăţean de 35 de ani, proprietarul unui astfel de vehicul cu tracţiune animală, ne-a explicat, însă, de ce îi este mai uşor să se ajute de cal şi căruţă, decât de o maşină. "Ca să am maşină, trebuie să am permis, ori eu nu am bani să fac şcoala. Apoi, nu am bani să îmi iau o maşină şi să o mai şi întreţin, că toate astea costă destul de mult. Într-o casă cu două camere stăm zece persoane, de unde bani de maşină? Cu căruţa e ieftin şi, atât timp cât respect toate regulile de circulaţie, asta este, merg pe străzile oraşului să îmi fac treaba", ne-a explicat tânărul.

Dacă până acum se limitau la circulatul pe străzi, căruţaşii au trecut mai nou şi la mersul pe trotuare. În zona blocurilor ANL din Micro 13, o astfel de privelişte nu mai miră pe nimeni, iar cetăţenii s-au obişnuit să se dea la o parte, fără să spună nimic. "Ce să le fac? Ce putere am eu? Dacă primăria nu intervine cu nimic, doar nu o să mă pun eu în gură cu ăştia", ne-a explicat un gălăţean.

Amenzi de peste 8.000 de lei

"În cele aproape opt luni care au trecut din anul 2015, agenţii de poliţie au identificat şi sancţionat 80 de căruţaşi, cu amenzi cuprinse între 100 şi 800 de lei, conform HCL 307/2006, art.13. Valoarea totală a sancţiunilor a ajuns la suma de 8.100 de lei", ne-a declarat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi.

În general, căruţaşii sunt amendaţi fie pentru că circulă prin locuri în care nu le este permis accesul, fie pentru nerespectarea unor reguli, cum ar fi lipsa dispozitivelor de semnalizare sau a dispozitivelor de retenţie a dejecţiilor animale.

Citit 2763 ori Ultima modificare Joi, 10 Septembrie 2015 02:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.