SCANDAL la o şcoală din Galaţi. ACUZAŢII GRAVE la adresa câtorva profesori gălăţeni

SCANDAL la o şcoală din Galaţi. ACUZAŢII GRAVE la adresa câtorva profesori gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(28 voturi)

* O profesoară şi câţiva părinţi susţin că elevii ar fi lăsaţi nesupravegheaţi şi umiliţi de unele cadre didactice din şcoală * Părinţii ameninţă că-şi vor muta copiii la alte şcoli


Situaţie fără precedent la Şcoala Gimnazială nr. 42 „Sf. Împăraţi” din Galaţi. O profesoară de limba română susţine că în unitatea de învăţământ au loc foarte multe nereguli, iar părinţii ameninţă că îşi vor muta copii la alte unităţi de învăţământ. Profesoara, Liliana Toader, are 16 ani la catedră şi de trei ani trimite petiţii peste petiţii la forurile abilitate, în speranţa că problemele vor fi rezolvate. „Şcoala Nr. 42 era cunoscută ca una foarte bună. De ceva timp nu mai e la fel. De trei ani de zile, elevii pleacă, pe rând. Părinţii au dat tot felul de explicaţii. Sunt nemulţumiţi la clase, ore nefăcute etc. În ultimii doi ani, consiliile profesorale se ţin în timpul orelor de curs, de la 12,00 la 13,00, iar elevii erau lăsaţi în clase nesupravegheaţi şi aşa au apărut şi accidente. Eu am refuzat să mă prezint la aceste consilii şi mi s-a spus că voi fi băgată în consiliul disciplinar”, explică profesoara Liliana Toader, care susţine că elevii s-au şi accidentat în timp ce profesorii erau la consiliu. 

Părinţi nemulţumiţi de profesori  

Afirmaţiile cadrului didactic sunt susţinute şi de părinţii mai multor elevi din şcoală. „O profesoară de matematică îi pedepseşte pe elevi, atunci când nu ştiu lecţia şi îi pune să facă genuflexiuni, iar asta este mai mult decât o umilire. Le-a mai dat şi câte o palmă. Noi am solicitat anul trecut excluderea dumneaei de la clasă, dar ni s-a răspuns de la Inspectoratul Şcolar că este un cadru didactic foarte bine pregătit şi are abilităţi foarte bune. Cum vă explicaţi că un copil de nota 10, până în clasa a patra, a devenit unul de cinci în clasa a cincea. Noi vom pleca în masă de la această şcoală”, ne-a spus un părinte.

„Săptămâna trecută, patru elevi au fost duşi de profesorul de muzică în cancelarie, după ore, şi ţinuţi acolo 30 - 40 de minute, fără acordul părinţilor. Este un abuz”, s-au plâns părinţii în faţa conducerii şcolii.

La întâlnirea cu presa au venit şi unii dintre părinţii care şi şi-au transferat deja copiii de la Şcoala 42.

„Stăteam cu inima la gât când îmi trimiteam copilul la şcoală. Am decis să îl mut, chiar dacă şcoala este foarte aproape de casă, pentru că nu vreau să îmi vină copilul vânăt acasă, încât erau lăsaţi nesupravegheaţi la ore”, ne-a mărturisit mama unui copil deja transferat din şcoală.

Discuţii contradictorii cu directorul şcolii

Supăraţi din cauza acestor situaţii, peste 20 de părinţi au venit marţi dimineaţă la şcoală şi au participat la o discuţie cu directorul unităţii de învăţământ, de la care au vrut răspunsuri. Deşi oamenii susţin că întreaga poveste este cunoscută în unitatea de învăţământ, directoarea Laura Cristea a afirmat că este pentru prima dată când aude aşa ceva. „Nu mă întrebaţi pe mine ce făceau copiii în intervalul 12,00 – 12,30, când erau ţinute consiliile profesorale. Eu sunt venită ca director de la 1 septembrie, iar aceste consilii nu se mai ţin acum în acest interval orar. Memoriile doamnei profesoare au fost înregistrate la Inspectorat încă din luna august, iar ISJ-ul a decis o inspecţie generală, care a fost anunţată la prima şedinţă cu directorii şi care se desfăşoară conform metodologiei”, a explicat Laura Cristea.

În urma inspecţiei va fi redactat şi un raport, care ar trebui să clarifice toate acuzaţiile aduse de profesoara de limba română şi de părinţi.

30 de elevi în minus

Conducerea unităţii infirmă însă faptul că elevii au fost mutaţi, în masă, de la Şcoala nr. 42. „Este normal că unii vor pleca, atâta timp cât planează o imagine total negativă. În anul şcolar 2014 – 2015 au plecat 40 de elevi în perioada vacanţei şi au venit alţi 25. În semestrul întâi, au plecat nouă şi au venit doi, iar în semestrul al doilea au plecat 10 şi au venit doi”, ne-a explicat directorul Şcolii nr. 42.

Deşi conducerea şcolii a confirmat faptul că 15 dintre elevii transferaţi proveneau dintr-o singură clasă, conducerea Inspectoratului Şcolar susţine că nu are această informaţie, dar că aşteaptă raportul inspecţiei. „Inspecţia, care a fost făcută la toate disciplinele şi a angrenat întregul ISJ, s-a încheiat vineri. Urmează să fie întocmit şi un raport, iar ulterior să se dispună şi măsurile necesare. Am dispus această inspecţie pentru că au fost semnalate nereguli foarte grave. Trebuie să vă precizez însă că niciun părinte nu a venit la Inspectorat pentru a semnala nereguli”, a declarat Mioara Enache, inspector general al ISJ Galaţi, care a ţinut să precizeze şi faptul că vor fi verificate şi semnăturile părinţilor depuse la memoriile profesoarei de limba română, întrucât există suspiciuni că acestea nu ar fi reale.

Foto Teodora Miron

Citit 22929 ori Ultima modificare Vineri, 13 Noiembrie 2015 23:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.