După ce şi-a UCIS GAZDA, lovind-o cu CIOCANUL, a primit zece ani de închisoare
Foto: În foto, agresorul Mihai Mocanu, adus la spital

După ce şi-a UCIS GAZDA, lovind-o cu CIOCANUL, a primit zece ani de închisoare
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Magistraţii Curţii de Apel Galaţi au dat o decizie definitivă în dosarul în care a fost judecat Mihai Mocanu. Bărbatul a fost trimis în judecată la finele anului 2014, după ce a agresat două persoane, soţ şi soţie, din Matca, la care stătea în gazdă. În urma agresiunilor, bărbatul, Lilian Rarinca, şi-a pierdut viaţa, iar soţia sa a stat zile bune în spital.

După judecarea apelului, magistraţii Curţii de Apel Galaţi au decis că Mihai Mocanu trebuie să stea după gratii cu o lună în plus faţă de pedeapsa stabilită de colegii lor de la Tribunalul Galaţi. Mocanu a primit o pedeapsă pentru moartea lui Lilian Rarinca şi una pentru vătămarea corporală a soţiei acestuia.

"Contopeşte pedepsele aplicate inculpatului Mocanu Mihai prin sentinţa penală apelată şi dispune ca acesta să execute pedeapsa cea mai grea, cea de nouă ani de închisoare, la care se adaugă un spor de o treime din pedeapsa principală de cinci ani de închisoare, respectiv de un an şi opt luni, în total inculpatul Mocanu Mihai urmând să execute pedeapsa principală de zece ani şi opt luni de închisoare", se menţionează pe portalul Curţii de Apel Galaţi.

Pensie lunară, pentru copilul minor

De asemenea, magistraţii au decis că Mocanu trebuie să-i plătească o contribuţie lunară, în valoare de 500 de lei, în loc de 243 de lei, cât stabilise Tribunalul, minorei familiei Rarinca. Suma va fi plătită retroactiv, începând cu data decesului lui Lilian Rarinca, 17 august 2014, până când minora va ajunge la majorat, respectiv, 30 august 2021.

Deşi va sta în închisoare, bărbatul acuzat de omor şi vătămare corporală, va avea de plătit şi daune morale familiei pe care a atacat-o în 2014, dar şi cheltuieli judiciare către stat. "Majorează cuantumul daunelor morale la plata cărora a fost obligat inculpatul Mocanu Mihai către partea civilă Rarinca Georgeta, de la 40.000 lei la 80.000 de lei. Reduce cuantumul cheltuielilor judiciare la plata cărora a fost obligat inculpatul către stat, de la 2.500 lei la 2.100 lei", se mai menţionează pe portalul instanţei de judecată.

Daune către spitalul Judeţean

Acestea sunt modificările aduse sentinţei date de magistraţii Tribunalului Galaţi, ceea ce înseamnă că decizia luată la Tribunal, conform căreia Mocanu trebuie să plătească către Spitalul Judeţean Galaţi 2.475 de lei reprezentând cheltuieli ocazionate de spitalizarea persoanei vătămate Georgeta Rarinca şi 2.680 de lei, cheltuieli ocazionate cu spitalizarea victimei Lilian Rarinca, rămâne valabilă. Ceea ce înseamnă că Mihai Mocanu trebuie să plătească în totatl peste 87.000 de lei, la care se adaugă, lunar, câte 500 de lei.

Ce s-a întâmplat în 2014

Conform anchetatorilor, soţii Rarinca, Lilian şi Georgeta, au plecat la finele anului 2013 în Italia şi l-au lăsat pe Mihai Mocanu şi pe familia acestuia să locuiască în casa lor. În august 2014, cei doi soţi au revenit la Matca şi le-au spus celor din familia Mocanu, care au şi doi copii, să se mute. Acesta a fost motivul pentru care Mihai Mocanu s-a enervat foarte tare, mai ales că, se pare, Georgeta Rarinca ar fi insistat ca mutarea să aibă loc cât mai repede.

Lilian Rarinca a fost primul lovit, cu un ciocan, iar soţia sa i-a sărit în ajutor. Astfel, Mihai Mocanu a fost lovit cu un băţ, motiv pentru care acesta a lovit-o şi pe Georgeta cu ciocanul.

În urma loviturilor primite, Lilian Rarinca şi-a pierdut viaţa după câteva zile de spitalizare.

Imediat după producerea incidentului, Mihai Mocanua a fost dus şi el la spital, pentru investigaţii medicale de specialitate. "Totul s-a întâmplat din cauza stresului. M-au agasat să mă mut. Într-un timp atât de scurt, nu aveam unde să mă mut, cu soţia şi copiii. M-au atacat verbal şi ea m-a agasat cu mutatul. Îmi pare rău, îmi pare rău. Nu trebuia să fac asta", ne-a mărturisit Mihai Mocanu, când a fost adus la spitalul din Galaţi. În ciuda regretelor, Mocanu a fost arestat şi va rămâne după gratii mult timp de acum înainte.

Foto-arhivă Teodora Miron

Citit 3261 ori Ultima modificare Marți, 01 Decembrie 2015 15:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.