Socoteala de acasă şi cea din teren nu s-au potrivit/ Lucrările au întârziat reluarea furnizării apei reci în Galaţi
Foto: Foto: Apă Canal  

Socoteala de acasă şi cea din teren nu s-au potrivit/ Lucrările au întârziat reluarea furnizării apei reci în Galaţi
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Nu mai puţin de opt cartiere din municipiul Galaţi, peste 100 de străzi, zeci de agenţi economici şi instituţii publice au stat fără apă rece mai bine de 24 de ore. Conducerea Apă Canal a anunţat încă de săptămâna trecută faptul că, începând cu data de 6 iulie, se va sista furnizarea ape reci în mai multe zone din oraş pentru ca firma Tancrad să efectueze lucrări de înlocuire a conductei de alimentare cu apă din intersecţia străzilor Tecuci şi Coşbuc, în cadrul obiectivului de investiţii al Primăriei Municipiului Galaţi "Modernizare strada Tecuci, tronson cuprins între strada 1 Decembrie 1918 şi strada Traian". Deşi iniţial s-a spus că furnizarea apei reci se va relua începând cu data de 7 iulie, ora 6,00, lucrările din teren au durat mai mult, motiv pentru care apa rece, în anumite zone, a revenit la robinete mai târziu. “Lucrările executate de Tancrad au depăşit termenul programat, motivat de apariţia unor probleme tehnice obiective, inerente în cazul unor investiţii de asemenea amploare şi complexitate (a trebuit executată protecţia unor pachete de cabluri electrice de importanţă strategică). Acest fapt a generat, pe cale de consecinţă, întârzierea reluării alimentării cu apă potabilă a consumatorilor racordaţi din Staţia de Pompare Turnul de Apă”, se arată într-un comunicat al societăţii Apă Canal.

Chiar dacă lucrările anunţate au durat mai mult decât era programat, Apă Canal a reluat alimentarea cu apă începând de joi, ora 6,00, deşi la robinete ea a ajuns mai târziu, în unele zone spre ora 14,00.  „Realimentarea cu apă a consumatorilor din zona afectată s-a executat în condiţii mult mai dificile decât s-ar fi realizat pe timpul nopţii (aşa cum a fost planificată), motivat atât de consumul mare de apă al celor care au fost primii alimentaţi, cât şi de necesitatea încărcării treptate a conductelor, pentru a evita perturbări în calitatea apei”, se mai arată în comunicatul Apă Canal.

Pentru că realimentarea s-a făcut treptat, gălăţenii nu au primit apă murdară la robinete, potrivit furnizorului, ceea ce a însemnat că la sediul firmei nu s-au primit nici reclamaţii cu privire la acest aspect.

„La ora 14,00 (n.r. joi) consumatorii din zona afectată de oprire beneficiau de servicii de alimentare cu apă în parametri normali. Suntem convinşi că populaţia municipiului Galaţi va conştientiza importanţa acestui proiect, care va conduce la îmbunătăţirea calitativă şi cantitativă a serviciilor de alimentare cu apă potabilă prestate”, susţin responsabilii de la Apă Canal.

      

Citit 6255 ori Ultima modificare Marți, 03 Ianuarie 2023 11:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.