Anca Neacşu, gălăţeanca mai bogată decât Ţiriac

Anca Neacşu, gălăţeanca mai bogată decât Ţiriac
Evaluaţi acest articol
(47 voturi)

Averea femeii este estimată de Forbes la două miliarde de dolari

Nici Ion Ţiriac, nici Gruia Stoica şi nici Ioan Niculae nu mai sunt, în acest moment, cei mai bogaţi români. Titlul şi l-ar putea adjudeca, potrivit presei internaţionale, o tânără gălăţeancă. Este vorba despre Anca Neacşu, în vârstă de numai 29 de ani. Cum a ajuns femeia care a crescut în oraşul nostru să fie una dintre cele mai bogate persoane din lume, cu o avere de circa două miliarde de dolari, vă spunem astăzi.

Ingineră la Galaţi, femeie de afaceri în India

Anca Neacşu a făcut facultate la Galaţi şi a ieşit inginer cu diplomă de la Universitatea „Dunărea de Jos”. După aceea, a terminat şi un masterat, tot la Galaţi. Ar fi lucrat, între timp, şi pentru diverse televiziuni, iar în 2008 a câştigat titlul de Miss Univers România.

Pentru următorii ani din viaţa Ancăi, presa relatează lucruri diferite. Unii scriu că ar fi ajuns manager la filiala unei mari companii de telecomunicaţii din Bucureşti, care îi aparţinea indianului Abhishek Verma, viitorul ei soţ, şi că acolo l-ar fi cunoscut pe omul de afaceri. Alţii scriu că ar fi fost recepţioneră la un hotel şi că aşa şi-ar fi întâlnit iubirea. Cert este că, în 2006, Anca Neacşu s-a căsătorit cu Abhishek şi a devenit, în acte, Anca Verma. I-a fost alături soţului şi în viaţa personală, dar şi în cea profesională, adică în afaceri, devenind director adjunct la filialei indiene a companiei Sig Sauer.

Cine este soţul miliardar

Părinţii lui Abhishek Verma (48 de ani), soţul Ancăi, sunt oameni importanţi în India. Tatăl său, Shrikant Verma, a fost ziarist, până când Indira Ghandi i-a oferit posibilitatea de a deveni parlamentar. Mama lui Abhishek, Veena Verma, a fost şi ea parlamentar indian, vreme de 14 ani. Abhishek a crescut şi a fost educat în condiţii de excepţie. Ducând o viaţă luxoasă, în jurul lui au gravitat, de-a lungul anilor, multe femei frumoase. Dealtfel, Anca Neacşu nu este prima miss cu care Abhishek a avut o relaţie. A fost, însă, singura cu care s-a căsătorit.

Abhishek Verma este acuzat de corupţie, în mai multe afaceri mari, care au devenit cunoscute la nivel internaţional. În repetate rânduri, omul de afaceri indian ar fi primit mită şi ar fi mituit, la rândul său, demnitari, pentru a favoriza diverse tranzacţii cu armament. Şi nu vorbim despre contracte mici, ci despre livrări de elicoptere şi submarine. Spre exemplu, Abhishek a fost acuzat că a primit 200 de milioane de dolari care nu i se cuveneau, pentru implicarea în cumpărarea de către guvernul indian a şase submarine de la grupul francez Thales. Ulterior, a fost achitat de acele acuzaţii. Avea să fie însă arestat, din nou, în 2012, tot pentru acuzaţii de corupţie, în alte cazuri, printre care şi AgustaWestland. În acest ultim dosar, societatea cu acelaşi nume era suspectată că ar fi dat mită mai multor oficiali indieni, pentru a câştiga un contract în valoare de 530 de milioane de dolari, bani de care ar fi trebuit să livreze statului 12 elicoptere pentru înalţi oficiali indieni.

Dragostea nu li s-a spulberat în închisoare

Nu doar Abhishek a fost arestat în 2012, ci şi Anca Verma, acuzată şi ea de corupţie. La acel moment, Abhishek solicita public sprijin pentru soţia sa. Ulterior, în 2014, pe când era închisă la penitenciarul Tihar din Delhi, Anca s-a plans că ar fi fost torturată, iar  avocatul ei solicitase ajutor chiar şi la Ambasada României.

În urmă cu două luni, pe data de 20 mai, Anca Verma a fost eliberată pe cauţiune, după patru ani executaţi la Tihar. Potrivit unei ştiri postate, ieri, pe indiatvnews.com, femeia este în continuare în Delhi şi îi face acum soţului său vizite conjugale frecvente.

Citit 38562 ori Ultima modificare Marți, 03 Ianuarie 2023 12:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.