ATENȚIE, GĂLĂȚENI! Nu toate cardurile sunt acceptate la Fisc
Foto: Sursa foto: Internet

ATENȚIE, GĂLĂȚENI! Nu toate cardurile sunt acceptate la Fisc
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice (DGRFP) Galaţi a anunţat recent că peste 50 de taxe şi impozite pot fi plătite cu cardul bancar. De această facilitate se bucură numai persoanele fizice, inclusiv persoanele fizice autorizate, titularii unei întreprinderi individuale ori membrii unei asociaţii familiale, nu şi firmele. Numai că nu toate cardurile bancare sunt acceptate la Trezorerie.

"Astăzi, fiica mea a mers la Finanţe să plătească taxa pentru eliberarea paşaportului, a fost întrebată dacă plăteşte cu cardul, apoi au completat formularul la un ghişeu şi a fost îndrumată la alt ghişeu, pentru plată. Deodată, doamna de la ghişeu, privind cardul, i-a spus: "Vai, dar nu puteţi plăti cu cardul acesta, că este străin, doar cu card românesc puteţi plăti, noi suntem finanţele României!". Am rămas prost… Alo, doamna ministru, nici nu ştiu dacă mai avem vreo bancă românească, vreţi card românesc?", s-a plâns un gălăţean.

Într-adevăr, cardul cu care domnişoara în cauză voia să plătească era un card Maestro, emis în Olanda, de Rabobank.

Doar Visa şi Mastercard

Am cerut un punct de vedere despre acest subiect, al cardurilor acceptate la plată în Trezorerie, reprezentanţilor DGRFP Galaţi. "Sunt acceptate la plată cardurile emise sub sigla Visa, Mastercad (sau echivalent), indiferent de ţara în care aceste instrumente de plată au fost emise. Tranzacţiile în relaţia unităţi ale Trezoreriei statului - instituţia de credit acceptatoare se desfăşoară doar în moneda naţională (RON). Având în vedere faptul că încasarea cu cardul prin intermediul echipamentelor POS este implementată de foarte puţin timp în unităţile Trezoreriei statului, vă asigurăm că se depun toate eforturile pentru a nu se crea situaţii nefavorabile în relaţia cu contribuabilii care apelează la acest sistem de plată", ne-a răspuns directorul general al DGRFP Galaţi, Eugen Ciorici.

Conform DGRFP, sunt 50 de obligaţii fiscale pe care contribuabilii persoane fizice le pot plăti prin intermediul cardurilor bancare pe care le deţin. Concret, este vorba despre toate tipurile de impozite şi taxe - atât la bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurărilor sociale de stat, cât şi la cele administrate de alte instituţii publice. Şi contribuţiile de asigurări sociale, inclusiv cele datorate de persoane ce realizează venituri din activităţi independente, activităţi agricole şi asocieri fără personalitate juridică pot fi plătite prin intermediul sistemului de plată electronică. Pe listă se regăsesc şi contribuţiile de asigurări pentru accidente de muncă şi boli profesionale, precum şi contribuţiile de asigurări sociale de sănătate, incluzând contribuţiile datorate de persoanele care realizează venituri din activităţi independente sau din chirii. De asemenea, de pe această listă nu lipsesc nici contribuţiile de asigurări pentru şomaj, amenzile, penalităţile şi confiscările, ca de exemplu amenzile aplicate de Direcţia Antifraudă Fiscală sau de alte instituţii de specialitate, dar şi amenzile judiciare sau penalităţile de nedeclarare.

Aşadar, dacă vreţi să plătiţi cu cardul bancar la Finanţe, e bine să vă asiguraţi că aveţi un card în lei, Visa sau Mastercard.

Pentru a AFLA mai multe informații UTILE, CLICK AICI

Citit 3509 ori Ultima modificare Sâmbătă, 27 August 2016 00:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.