UPDATE - Dâră de animale MOARTE pe şosea, la Braniştea (Detalii oficiale)
Foto: Sursa foto: GSDG

UPDATE - Dâră de animale MOARTE pe şosea, la Braniştea (Detalii oficiale)
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

UPDATE, marți, 13 septembrie: Luni, 12 septembrie, în jurul orei 18,00, un camion care transporta deşeuri animale a avut o defecţiune la uşa din spate, care s-a deschis şi a dus la împrăştierea pe asfalt a zeci de stârvuri.

"Camionul, ce transporta deşeuri de origine animală (cadavre de păsări, resturi de la reviscerare) de la SC Protan Bacău către SC Cazacioc SRL Tulcea, a avut o defecţiune la oblonul din spate, care s-a deschis, resturile fiind împrăştiate pe carosabil, pe o lungime de circa 300 - 400 de metri, degajând un miros insuportabil. S-a acţionat cu utilaje şi echipamente de curăţare şi spălare a carosabilului, au fost verificate documentele de transport, însă nu au fost constatate nereguli, astfel că putem spune că incidentul a fost unul neprevăzut", ne-a declarat Marian Mocanu, şeful Gărzii de Mediu.


UPDATE, ora 20,00: MIROS GROAZNIC la Braniştea. Dâră de animale MOARTE pe şosea

Circulaţia în dreptul comunei Braniştea este îngreunată, trecerea maşinilor fiind posibilă doar pe una dintre cele două benzi de circulaţie. La faţa locului sunt echipaje ale poliţiei, pompierilor, dar şi de la Control Trafic, care dirijează circulaţia.

Potrivit martorilor, în continuare miroase extrem de urât, chiar dacă deja s-a trecut la strângerea stârvurilor de pe şosea.


Un incident de mediu a avut loc în această seară (n.r. - luni, 12 septembrie) pe Drumul Naţional 25B, în dreptul comunei Braniştea, potrivit unui anunţ făcut de Garda de Mediu.

"Din informaţiile noastre, un camion care transporta deşeuri animale, în speţă cadavre de păsări şi vite, a avut o avarie la uşa din spate, care s-a deschis în timpul mersului, şi pe o distanţă de 300, 400 de metri au fost împrăştiate o bună parte dintre aceste deşeuri. Vom face cercetări pentru a vedea ce sancţiuni trebuiesc aplicate şi cui", ne-a explicat Marian Mocanu, şeful Gărzii de Mediu Galaţi. 

Mirosul în zona contaminată este groaznic, potrivit sătenilor din Braniştea. 

Vom reveni cu detalii.

Citit 23427 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Iunie 2023 23:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.