GIGI BECALI, în ajutorul sinistraţilor din judeţul Galaţi (FOTO și VIDEO)
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Negri

GIGI BECALI, în ajutorul sinistraţilor din judeţul Galaţi (FOTO și VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(29 voturi)

"Nu contează cât costă. Oamenii trebuie să îşi reia viaţa ca înainte de inundaţii", a fost mottoul latifundiarului


Ploile de săptămâna trecută au făcut ravagii în judeţul Galaţi. Inundaţiile au afectat 22 de localităţi. Conform unui prim bilanţ, 743 de locuinţe au fost inundate, 35 dintre acesta fiind grav avariate. De asemenea, 1.270 de persoane au fost evacuate, din care 600 la Slobozia Conachi, 400 la Cuza Vodă, 250 la Pechea şi 20 la Schela.

Poveştile oamenilor din Slobozia Conachi, Cuza Vodă şi Pechea au ajuns şi la urechile lui Gigi Becali. Impresionat de drama bătrânilor care au rămas fără agoniseala de-o viaţă, de poveştile oamenilor care se văd nevoiţi să o ia, din nou, de la capăt, Gigi Becali a decis să făcă un nou gest umanitar, ca, de altfel, şi în 2013, când a şi fost numit cetăţean de onoare al localităţii Slobozia Conachi.

A vrut să-i cunoască pe oameni

De data aceasta, însă, latifundiarul a ţinut să fie prezent în fiecare dintre localităţile afectate de ape şi să stea de vorbă cu oamenii. Tocmai de aceea, ieri dimineaţă, a venit în judeţul Galaţi. Nu cu mâna goală, ci cu mai multe camioane, încărcate cu pături, saltele, lopeţi, mături şi roabe. "Am 200 de lopeţi şi 200 de roabe. Am venit şi cu vreo 50 de oameni, ca să îi ajutăm pe localnici la curăţenie. Am spus că le refac şi casele şi aşa voi face. La mine, când e da e da şi când e nu e nu. Acum e da şi mă ţin de cuvânt. Nu contează cât va costa, important este ca oemnii să îşi poată relua viaţa aşa cum au avut-o înainte de inundaţii. O să mergem să vedem cine are nevoie şi de frigider, aragaz, butelie. Le cumpăr pe toate. Dumnezeu mi-a ajutat mie şi eu vreau să îi ajut pe amărâţii aştia. O să vină nişte oameni şi de la Frăţia Ortodoxă, să ajute la curăţenie", ne-a declarat, în faţa primăriei din Slobozia Conachi, Gigi Becali.

De aici, Becali, însoţit de primarul Emil Dragomir, a mers la Căminul Cultural, unde s-au descărcat saltelele, roabele şi lopeţile. Impresionat de bătrânii veniţi să îşi spună oful, Gigi Becali s-a apucat de organizare. "Trei oameni, cu lopeţi. Megeţi la doamna şi o ajutaţi la curăţenie. Roaba şi lopeţile le lăsaţi acolo", dădea indicaţii latifundiarul.

Becali a mers şi în câteva locuinţe afectate de inundaţii, pentru a vedea cu ce se confruntă oamenii.

Scandal la Cuza Vodă

După ce au fost descărcate materialele la Căminul Cultural din Slobozia Conachi, Gigi Becali a mers mai departe, la Cuza Vodă, pentru a dona şi aici din lucrurile aduse de la Bucureşti. Popasul s-a făcut în curtea şcolii din localitate, unde îl aştepta o mare de oameni. Aici au apărut şi problemele, primarul fiind depăşit de situaţie. Imediat ce s-a început descărcarea saltelelor, oamenii au vrut să le ia acasă. Aşa au apărut şi vociferările. „De ce să ia ăla, că lui nu i-a intrat apa în casă deloc. E o nebunie”, spuneau oamenii.

Lângă gardul şcolii, două femei păzeau saltelele. „O să păţim ca în 2013. Ia doar cine trebuie, nu cine are nevoie. Le păzim aici. Noi nu avem pe ce dormi şi avem nevoie de ele. Stau şi le păzesc, ca să nu mi le ia cineva care nu a fost inundat”, ne-a spus una dintre femei.

După această discuţie, s-a luat decizia ca toate saltelele să fie depozitate în şcoală şi să fie ulterior distribuite de primărie.

Din marea de oameni din curtea şcolii de la Cuza Vodă, o femeie a reuşit să îl impresioneze pe Gigi Becali, care a decis să intre în şcoală. Aici, într-o sală de clasă,  era cazat, pe o saltea, un bărbat din localitate. De la soţia sa, am aflat că bărbatul are cancer pulmonar şi că nu mai au unde să doarmă. Deşi Becali s-a oferit să sune un medic de la Bucureşti şi să îi aranjeze bărbatului transportul al spital, acesta a refuzat. „Nu vrem decât să fim ajutaţi să ni se facă o cameră, ca să avem unde dormi. Nu ne trebuie nimic altceva. Nu am cum să-l duc la spital, că nu am bani”, s-a plâns femeia.

Impresionat, Gigi Becali le-a oferit bani pentru medicamente şi l-a rugat pe primar să se asigure că familia va avea o cameră unde să doarmă de acum înainte.

„Oamenii nu trebuie să îşi piardă nădejdea în Dumnezeu, Eu voi face tot ce îmi stă în putere să îi ajut. Le cumpăr şi lemne de foc pentru la iarnă, numai să îşi poată relua viaţa ca înainte de inundaţii”, a adăugat Becali, care nu a ezitat să scoată bani din buzunar pentru fiecare om care îşi spunea tragedia prin care trece.

Două TIR-uri cu alimente

Drumul latifundiarului a continuat, iar următoarea oprire a fost la Căminul Cultural din Pechea, unde au fost, de asemenea, descărcate saltele, roabe şi lopeţi.

Pe lângă toate acestea, Gigi Becali a cumpărat şi alimente pentru a fi distribuite sinistraţilor.  „Am adus mâncare pentru două mii de persoane. Salam, mălai, ulei,  zahăr, făină, apă, conserve, de toate vor ajunge în cele patru localităţi: Costache Negri, Pechea, Slobozia Conachi şi Cuza Vodă.  În 2013, am fost acuzat că am spălat bani la firmele de la care eu de fapt am cumpărat alimente pentru sinistraţi, cu facturi, cu tot ce trebuie. Acum să vedem ce se va întâmpla”, a conchis Gigi Becali.

Pe lângă toate alimentele şi bunurile aduse de Gigi Becali, alte ajutoare au ajuns în comunele afectate de inundaţii de la Crucea Roşie, acestea fiind distribuite de pompierii gălăţeni.

Citit 20523 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Ianuarie 2023 05:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.