Ce locuri şi posturi au fost scoase la REZIDENȚIAT pentru judeţul Galaţi

Ce locuri şi posturi au fost scoase la REZIDENȚIAT pentru judeţul Galaţi
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Ministerul Sănătăţii a publicat metodologia Concursului Naţional de Rezidenţiat - sesiunea noiembrie 2016, precum şi lista cu numărul de locuri şi posturi disponibile pentru fiecare specialitate medicală în parte, în municipiul Bucureşti şi în fiecare judeţ. Astfel, la Galaţi au fost scoase la concurs 19 locuri şi 24 de posturi. Reamintim că ocuparea unui loc nu presupune, automat, şi ocuparea unui post la finalul rezidenţiatului, de aici apărând cele două categorii de disponibilităţi.

Locurile disponibile pentru judeţul Galaţi la Rezidenţiatul din această toamnă sunt: boli infecţioase – 1, chirurgie generală – 1, medicină de familie – 6, medicină de urgenţă – 5, ortopedie şi traumatologie – 2 şi pediatrie – 4. Pentru medicină dentară şi farmacie judeţul Galaţi nu are alocat niciun loc. În ceea ce priveşte posturile, cele mai multe sunt la Spitalul Municipal “Anton Cincu” din Tecuci. Aici, a fost scos la concurs câte un post pentru următoarele specialităţi: anatomie patologică, anestezie şi terapie intensivă, boli infecţioase, cardiologie, chirurgie generală, dermatologie venerică, diabet, gastroenterologie, medicină de laborator, medicină internă, neonatologie, neurologie, obstetrică-ginecologie, oftalmologie, ORL, pediatrie, psihiatrie şi radiologie. La Spitalul de Copii “Sf. Ioan” a fost scos câte un post pentru epidemiologie şi pentru nefrologie pediatrică. La Spitalul Judeţean se caută un rezident la neonatologie şi unul la radioterapie. La Spitalul de Psihiatrie a fost scos un post la medicină de laborator şi unul la radiologie.

Ce trebuie să conţină dosarul

Dosarul pentru înscrierea la concurs trebuie să conţină o serie de documente, printre care o chitanţă de achitare a taxei pentru înscrierea la concurs, respectiv 360 de lei. Aceasta se va face în contul IBAN RO 36TREZ 70020E365000XXXX, CUI 4266456, DTMB, beneficiar Ministerul Sănătăţii, adresa str. Cristian Popişteanu nr. 1 - 3, Sector 1 Bucureşti, cod 010024. Candidaţii trebuie să-şi efectueze şi unele examinări medicale prin care să ateste că sunt apţi pentru exercitarea profesiei alese. Formularul medical aferent costă cel puţin 100 de lei. De asemenea, la dosar mai sunt incluse şi: cererea de înscriere (există tipizate la Direcţia de Sănătate Publică Galaţi - n.r.), xerocopia buletinului sau a cărţii de identitate, copia diplomei de licenţă de medic, stomatolog sau farmacist sau adeverinţe pentru promoţia 2016; copii ale actelor doveditoare, în cazul în care şi-au schimbat numele. Trebuie să fie aduse şi originalele documentelor, pentru a fi confruntate cu xerocopiile. În cazul în care sunt legalizate, acestea trebuie să fie acceptate chiar dacă respectivul candidat nu are şi originalele.

Tematica şi bibliografia pentru Rezidenţiat pot fi consultate la adresa de internet rezidentiat.ms.ro.

Citit 8715 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Ianuarie 2023 05:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.