Pregătiri pentru IARNĂ | Licitaţia pentru DESZĂPEZIRE, aproape încheiată
Foto: Foto-arhivă ”Viața liberă”

Pregătiri pentru IARNĂ | Licitaţia pentru DESZĂPEZIRE, aproape încheiată
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Potrivit unui document trimis de conducerea Ecosal către redacţia "Vieţii libere", licitaţia pentru deszăpezirea oraşului în iarna 2016-2017 este aproape gata, singurele dubii fiind la două dintre zone, care au rămas neatribuite, pentru că nu a licitat nimeni pentru ele. Pentru celelalte opt zone şi loturi, însă, au fost prezentate oferte, astfel că acestea au fost deja atribuite. Dacă valoarea maximă estimată a deszăpezirii, aşa cum anunţasem încă din luna septembrie, era de 5.302.530 lei, pentru toate cele zece zone şi loturi, valoarea estimată pentru cele opt deja atribuite este cu aproape două milioane de lei mai mică, respectiv 3.233.348 lei.

"În principiu, vom acţiona la fel ca anul trecut, adică vom împărţi oraşul în şase zone, plus loturi. Una va fi luată de către Ecosal, iar celelalte se vor duce către terţi. În fiecare zonă, vom atribui un număr de utilaje, de diverse categorii", ne-a explicat directorul serviciului de salubrizare, Mirela Furtună.

Preţul estimat, mai mare decât anul trecut

Chiar dacă iarna trecută a fost una blândă, iar costurile pentru deszăpezire au fost, de fapt, mai mici decât se aşteptau cei responsabili, valoarea estimată a lucrărilor era cifrată la 4.991.534 lei, cu aproape 311.000 de lei mai mică decât cea de anul acesta.

"Aceea a fost doar valoarea aproximată pe anul trecut, dat fiind că, raportat la numărul de ore în care s-a lucrat pentru îndepărtarea zăpezii, a poleiului şi a gheţuşului, s-au cheltuit 1.671.423 lei. Şi anul acesta, Ecosal se va ocupa de îndepărtarea poleiului în tot oraşul, lucru valabil şi în cazul ninsorilor în cantităţi reduse. De asemenea, vom asigura atât sărăriţele, cât şi sarea pentru drumuri", ne-a spus Mirela Furtună.

De altfel, în documentul citat este stipulat că valoarea contractuală pentru fiecare zonă variază, de la un minim de 120 de lei până la un maxim de 800.965 lei.

Cine se va ocupa de deszăpezirea oraşului

Cei de la Serviciul Public Ecosal au dat deja asigurări că, în cazul cantităţilor reduse de zăpadă, vor reuşi cu propriile utilaje să acopere nevoile întregului oraş. Însă, în cazul în care iarna îşi va da în petic, ca acum doi ani, deszăpezirea va fi asigurată de SC Veneta Coperture SRL, SC Gendav SRL, SC Tancrad SRL, SC Citadina SRL, SC Obercons SRL şi SC Decovil SRL.

"Noi, Ecosalul, ne vom ocupa şi anul acesta de zona 6, adică de cartierul Traian Nord, zona Arcaşilor şi Ştefan cel Mare. Licitaţia este aproape finalizată, urmând ca pentru cele două zone neatribuite să negociem cu firmele interesate, astfel că iarna nu ne va prinde nepregătiţi. Este un examen şi îl vom trece", a conchis directorul Ecosal.

Citit 2499 ori Ultima modificare Luni, 12 Iunie 2023 20:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.