Un reputat profesor gălăţean VERIFICĂ titlurile universitare

Un reputat profesor gălăţean VERIFICĂ titlurile universitare
Evaluaţi acest articol
(818 voturi)

Cinci dintre cei 47 de membri ai Consiliului General al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) şi alţi 18 din opt comisii de specialitate au fost schimbaţi prin ordin de ministru, care a fost publicat, marţi, 17 ianuarie, în Monitorul Oficial, pentru că şi-au dat demisia, fie din motive personale, fie pentru că erau incompatibili cu aceste funcţii. Ordinul a fost semnat de fostul ministru al Educaţiei, Mircea Dumitru, în 21 decembrie.

Printre cei cinci universitari numiţi în Consiliul General al CNATDCU se numără şi unul dintre universitarii gălăţeni -  prof. dr. ing. Cătălin Fetecău.

În vârstă de 56 de ani, profesorul Cătălin Fetecău se consideră cu mândrie produsul Universităţii "Dunărea de Jos", unde a terminat studiile de licenţă în 1984, la Facultatea de Mecanică (devenită de Inginerie), al cărei decan a fost până în 2016. Experienţa sa managerială are la bază opt ani în care a fost directorul Departamentului de Formare Continuă şi Transfer Tehnologic (2000-2008) şi alţi opt ani în care a fost decanul Facultăţii de Mecanică şi al Facultăţii de Inginerie (2008 - 2016). Este cunoscut atât studenţilor, cât şi colegilor ca fiind un neobosit organizator de acţiuni variate, pentru promovarea şi îmbunătăţirea procesului de învăţământ al instituţiei pe care a condus-o. Este, printre altele, şi preşedintele Asociaţiei Absolvenţilor Facultăţii de Mecanică, în cadrul căreia derulează, de asemenea, proiecte multiple şi în prezent. A iniţiat şi finalizat proiecte cu impact asupra comunităţii academice, a creat punţi de legătură cu instituţii din Galaţi, dar şi cu cele din ţară şi din străinătate.

Consiliul General al CNATDCU, al cărui membru este în prezent şi Cătălin Fetecău, urmează să se întrunească în perioada imediat următoare pentru a stabili dacă teza Codruţei Kovesi este un plagiat. Reexaminarea se va face având în vedere că tot marţi, 17 ianuarie, a fost contestată decizia CNATDCU prin care se stabilea că doctoratul nu a fost plagiat. Conform legislaţiei teza va fi evaluată de trei specialişti care vor trimite un raport la Consiliul General, care va lua o decizie prin vot.

Citit 6534 ori Ultima modificare Joi, 15 Iunie 2023 07:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.