Gospodărire Urbană spune că se ocupă. Parcările cu plată din Galaţi, subiect de scandal pentru şoferi

Gospodărire Urbană spune că se ocupă. Parcările cu plată din Galaţi, subiect de scandal pentru şoferi
Fotografia a fost făcută la 2 zile după ce s-a oprit ninsoarea
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

 

De la începutul ninsorilor, parcările cu plată din Galaţi au devenit subiect de controversă pentru mulţi şoferi. Din cauza mormanelor de zăpadă care s-au strâns în zilele în care a nins, multe dintre aceste parcări au fost blocate, astfel că gălăţenii au fost nevoiţi să plătească pentru parcarea pe... trotuar.

Pe adresa redacţiei au venit mai multe sesizări, în perioada în care a nins, din partea unor gălăţeni nemulţumiţi că, deşi nu au unde să parcheze, trebuie să achite taxa pentru parcare cu plată, de frica blocării roţilor. "În centrul oraşului, lângă o ditamai galeria comercială, mai bine de jumătate din parcare este ocupată de zăpadă. Asta în condiţiile în care s-a oprit ninsoarea. Nu am văzut pe nimeni să dea zăpada de acolo. Cine este responsabil?", ne-a scris un cetăţean.

ADP a avut deszăpezirea în mână

În urma unei solicitări scrise, formulate în data de 11 ianuarie şi al cărei răspuns l-am primit abia pe 18 ianuarie, am aflat cine s-a ocupat de deszăpezirea parcărilor cu plată din Galaţi. "În urma ninsorilor din 6, 7 şi 8 ianuarie, s-a acţionat atât ziua, cât şi noaptea, cu utilaje şi personal, pentru deblocarea parcărilor cu plată şi transportul zăpezii din acestea. În noaptea de 9 ianuarie, când a nins mai abundent decât în zilele precedente, activitatea de deszăpezire a continuat. Astfel, până în data de 14 ianuarie, parcările cu plată din oraş erau deszăpezite în proporţie de 85 la sută", ne-a comunicat biroul de presă al societăţii Gospodărire Urbană.

Gălăţenii, la limita răbdării

Nu doar în centrul oraşului au fost probleme în parcările cu plată. Gălăţenii care ne-au trimis sesizări ne-au spus că şi în alte zone a rămas destulă zăpadă care bloca, la acea vreme, accesul. "Nu mi se pare normal să plătesc 1,5 lei pe ora de parcare, dacă nu am condiţii. Când ninge, durează câteva zile până se face loc în parcare, nu până se goleşte de zăpadă. De altfel, încă mai există zăpadă, deşi nu a mai nins de câteva zile bune", ne-a mai explicat un domn.

 

Citit 5967 ori Ultima modificare Joi, 15 Iunie 2023 21:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.