UPDATE | Vila unui om de afaceri, incendiată intenţionat
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Prisacariu

UPDATE | Vila unui om de afaceri, incendiată intenţionat
Evaluaţi acest articol
(38 voturi)

 

UPDATE | Intervenţie de urgenţă a pompierilor în seara de marţi, 14 martie, în centrul Galaţiului. Un imobil situat pe strada Eroilor a fost cuprins de flăcări, motiv pentru care trei autospeciale ISU, dar şi echipaje SMURD au fost trimise la faţa locului.

Iniţial, s-a vorbit doar despre o acumulare de gaze, din cauza căreia a avut loc şi o explozie, urmată de incendiu. După verificările efectuate de pompieri la faţa locului, s-a stabilit că explozia a fost ca urmare a incendiului pus intenţionat la un etaj superior al vilei. „În urma cercetărilor de la faţa locului s-a stabilit că a fost o acţiune intenţionată. Mobilul a fost declanşarea unui incendiu la etajul superior, după care s-a coborât şi s-a dat drumul la gaze la nivelul inferior. Asta explică şi faptul că apelul la 112 s-a dat cu incendiu la etaj superior, iar în timpul apelului a avut loc şi deflagraţia”, ne-a explicat lt. col. Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Explozia, dar şi incendiul au distrus mare parte din imobil. Din fericire, proprietarii nu erau acasă, aşa că incidentul nu s-a soldat cu victime.

Explozia a speriat pe toată lumea din jur, mai ales că bubuitura a fost foarte puternică. „Am crezut iniţial că este cutremur. Normal că ne-am speriat. Ştiam că aici locuiesc două familii. I-am văzut cu câteva ore înainte de eveniment”, ne-au spus vecinii.

Lipsa proprietarilor a ridicat multe semne de întrebare. Situaţia a fost clarificată chiar de proprietarul casei, Nicu Bezman, cunoscut om de afaceri din Galaţi, care a vrut să facă locuinţe „underground”. Contactat telefonic, Nicu Bezman, care este plecat din ţară, ne-a explicat că, miercuri, urma să predea casa, aceasta fiind vândută în urma unei datorii la cămătari. „Am eliberat cât am putut din imobil. Avocatul urma să meargă astăzi (n.r. miercuri) să predea casa. Eu sunt plecat din ţară, dar am lăsat cheia la un coleg. Am fost aseară (n.r. marţi) acolo şi când am plecat nu era nicio problemă. Probabil s-au acumulat ceva gaze şi a făcut explozie. Aveam datorii la cămătari şi casa a fost adjudecată de ei. Eu am luat împrumut, pentru a face plăţi la firmă, 50.000 de euro. Am plătit 20.000 de euro şi mai aveam de dat 30.000. Casa a fost evaluată la zece miliarde de lei vechi, dar a fost vândută de executor cu trei miliarde, deşi nu era girat decât parterul şi un etaj. Etajul doi şi mansarda nu erau girate”, ne-a explicat omul de afaceri Nicu Bezman, care nu a exclus varianta unei răzbunări.

Întrebat dacă este şi el pe lista suspecţilor, Nicu Bezman a explicat că el a golit casa şi că urma să o predea de bună voie în cursul zilei de miercuri, dar că aşteaptă ca autorităţile să stabilească ce s-a întâmplat.

Cazul a fost preluat de poliţişti, care au deschis o anchetă penală „in rem”. „În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere. Poliţiştii efectuează cercetări pentru stabilirea condiţiilor în care s-a produs evenimentul”, ne-a declarat Andreea Rogojină, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.


 

EXPLOZIE în centrul Galațiului. O vilă a fost distrusă | Intervenție de urgență a pompierilor în seara de marți 14 martie în centrul Galațiului. Un imobil situat pe strada Eroilor a fost cuprins de flăcări, motiv pentru care trei autospeciale ISU, dar și echipaje SMURD au ajuns la fața locului.

Se pare că în imobil a avut loc o acumulare de gaze din cauza căreia a avut loc și o explozie. Din fericire, proprietarii imobilului nu erau acasă, așa că incidentul nu s-a soldat cu victime. Deflagrația a distrus însă geamurile casei, care are un etaj și mansardă, iar pagubele materiale sunt însemnate.

”Imobilul este aproape de unitatea noastră, așa că s-a intervenit foarte repede. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite. În casă nu au fost identificate victime. Din primele verificări a reieșit că a fost vorba despre o deflagrație din cauza unei acumulări de gaze, explozia fiind urmată de incendiu”, ne-a explicat lt. col. Eugen Chiriță, purtătorul de cuvânt al ISU Galați.

Polițiștii fac verificări pentru identificarea proprietarului imobilului, iar pompierii cercetează locul pentru a stabili cu exactitate care a fost cauza și cum s-a produs incidentul.

Citit 32640 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Iunie 2023 08:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.