Drogurile, o problemă majoră pentru femei

Scris de  Marți, 07 Martie 2017 12:00
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Consiliul Internaţional pentru Controlul Drogurilor arată, în raportul său anual, că o treime dintre consumatorii de droguri din lume sunt femei. Doctorii prescriu femeilor medicamente narcotice sau antianxietate mult mai des decât în cazul bărbaţilor, ceea ce duce la dependenţă. În plus, supradozele în rândul femeilor au crescut la o rată mai mare decât în rândul bărbaţilor, atrag atenţia specioliştii de la Consiliul Internaţional pentru Controlul Drogurilor. De asemenea, arestările în rândul femeilor consumatoare sau traficante de droguri sunt în creştere.
În acelaşi timp, specialiştii atrag atenţia asupra faptului că femeile care consumă droguri prezintă un risc mai mare de a ajunge să lucreze în industria sexuală, de a se infecta cu HIV, iar copiii lor au un risc mai mare de a dezvolta probleme. Totodată, consiliul a indicat rate ridicate de abuz violent şi depresie în rândul femeilor care iau droguri.
Întemniţarea creşte depresia şi anxietatea în rândul deţinutelor, spune organizaţia, promovând alternative cum ar fi educaţia, prevenirea, tratarea şi resocializarea. "Din păcate, multe state continuă să îşi bazeze politicile împotriva drogurilor pe justiţie penală punitivă", a spus preşedintele Consiliului Internaţional pentru Controlul Drogurilor.        

Citit 542 ori Ultima modificare Luni, 06 Martie 2017 17:27

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.
ATENTIE: Comentariile nu se mai publica automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.