COMUNICAT DE PRESĂ - Referitor la rezultatele controlului tematic realizat de către reprezentanții ANPC Galați în data de 10.01.2024

COMUNICAT DE PRESĂ - Referitor la rezultatele controlului tematic realizat de către reprezentanții ANPC Galați în data de 10.01.2024
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Referitor la rezultatele controlului tematic realizat de către reprezentanții ANPC Galați în data de 10.01.2024, facem următoarele precizări:

Înființată în anul 2003, Patisgal SRL are ca principal obiect de activitate producția produselor de panificație, patiserie și cofetărie.

Societatea a fost verificată permanent, încă de la înființare, de către organele de control abilitate în domeniul alimentar. În 20 de ani, nu au existat niciodată neconformități care să pună în pericol siguranța produselor sau a consumatorilor.

În data de 10.01.2024 a fost desfășurat un control tematic de către ANPC Galați în urma căruia au fost semnalate anumite neconformități în spațiul de depozitare al uneia dintre cele cinci secții de producție.

Una dintre situații o reprezintă identificarea unei cantități de 55,5 kg de diverse materii prime cu termenul de valabilitate depășit recent, 01.01.2024, respectiv, 08.01.2024, în condițiile în care noi consumăm câteva tone zilnic. Materiile prime nu erau folosite în procesul de fabricație, erau doar depozitate, urmând a fi trimise către distrugere. În urma situației identificate, a fost oprită de la comercializare cantitatea de 123kg de produs finit existentă în acea secție, deși acest produs nu conținea materiile prime al căror termen de valabilitate era depășit.

Referitor la „multitudinea de rozătoare”, precizăm că a fost identificat un singur exemplar, nefiind vizibil sau accesibil personalului care se ocupă de întreținere. Rozătoarea nu se afla în zona de contact cu produsele finite sau cu materiile prime.  Societatea are un contract de prestări servicii cu o firmă autorizată care desfășoară acțiunile de deratizare săptămânal sau ori de câte ori este necesar, respectând astfel toate rigorile impuse de domeniul alimentar.

Este prima situație de acest tip cu care societatea se confruntă în cei peste 20 de ani de activitate și dorim să asigurăm toți consumatorii, cât și partenerii comerciali de întreaga noastră responsabilitate privind calitatea produselor și siguranța alimentară în care acestea sunt produse.

În cursul zilei de astăzi, 11.01.2024, am transmis către ANPC Galați răspunsul nostru și am solicitat reverificarea în vederea reluării activității.

Observațiile făcute de către agenții constatatori ai ANPC au fost primite ca un feedback constructiv de noi și au fost luate absolut toate măsurile necesare pentru a fi în concordanță cu legislația în vigoare și solicitările protecției consumatorului.

Societatea Patisgal SRL își desfășoară activitatea în 5 spații de producție cu o suprafață totală de peste 6.000 mp. Spațiile sunt aferente secțiilor care produc produsele de panificație, cele de patiserie durabilă, de patiserie cu termen scurt de valabilitate, biscuiți și cofetărie în care își desfășoară activitatea peste 200 de angajați.

Principalii clienți ai societății sunt rețelele de retail existente pe piața din România, iar livrarea produselor se realizează la nivel local, regional și național.

Societatea este acreditată cu cele mai înalte standarde de calitate existente în industria alimentară, ISO 22000 din anul 2013, ISO 9001 din anul 2013 și IFS FOOD din anul 2014, având permanent audituri independente atât programate, cât și inopinate de la organisme internațioanale de certificare a calității. Nivelul de exigență al acestor audituri este maxim în privința standardelor de calitate a produselor alimentare, dar și a standardelor de igienă din spațiile în care sunt realizate aceste produse. Niciodată în decursul activității acestei societăți nu au fost sesizate neconformități care să pună în pericol siguranța produselor alimentare sau a consumatorilor.

 

PATISGAL SRL

 

(P)

pnl3
Citit 3875 ori Ultima modificare Sâmbătă, 13 Ianuarie 2024 15:45

1 comentariu

  • postat de Je
    Sâmbătă, 13 Ianuarie 2024 09:52
    5.13.144.***
    Si-au renegociat spaga sau au prezentat campania electorala ce sta sa vina inutilii de la ANPC
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.